N.E.C. verliest oefenduel van FC Emmen na boeiende eerste helft

datum icoon 17-12-2022
readtime icoon 3 min leestijd
Placeholder afbeelding

Op zaterdagmiddag 14.00 uur trapten FC Emmen en N.E.C. af voor een vriendschappelijk duel in het zonnige Arroyo Enmedio, in Estepona. Het oefenduel was onderdeel van het trainingskamp, welke de beide ploegen afwerken in de Costa del Sol.

FC Emmen ging voortvarend van start en kwam al in de tweede minuut van de wedstrijd op voorsprong. Rui Mendes schoot FC Emmen vanaf rand van de zestien op 1-0, nadat in een eerdere poging ook al de paal was geraakt. Lang konden de Emmenaren echter niet van de voorsprong genieten. Elayis Tavsan was het eindstation van een gevaarlijke aanval en bracht de stand weer gelijk.x Na ruim een kwartier spelen kwam FC Emmen via Richairo Zivkovic opnieuw op voorsprong. De aanvaller werd diepgestuurd en schoot de bal over de uitkomende Jasper Cillessen heen.

Na de boeiende openingsfase, duurde het vervolgens tot de 32e minuut totdat N.E.C. de stand weer op gelijke hoogte bracht. Na een indraaiende corner van Oussama Tannane was het Magnus Mattsson die bij de tweede paal binnen kon tikken. Twee minuten na de gelijkmaker kreeg N.E.C. via een penalty die uitgelegen kans om voor het eerst op voorsprong te komen. Echter liet Tannane het buitenkansje liggen door de bal naast het doel te schieten. In de 42e minuut van de wedstrijd bracht Mohamed Bouchouari de stand op 3-2 voor FC Emmen. De Belgische verdediger schoot een teruggelegde bal hard in de korte hoek binnen, waardoor niet N.E.C. maar FC Emmen met de voorsprong ging rusten.

Tijdens de rust werden de nodige wissels doorgevoerd door trainer Rogier Meijer, waaronder doelman Rijk Janse, die hiermee zijn officieuze debuut in N.E.C. 1 maakte. In de 71e minuut van de wedstrijd redde de Brabantse doelman knap, nadat Zivkovic ontsnapte aan de Nijmeegse defensie en één-op-één op hem af kwam.

In tegenstelling tot de eerste helft van de wedstrijd, verliep het tweede bedrijf een stuk minder spectaculair. Beide elftallen hadden moeite om grote kansen te creëren en kwamen niet meer tot scoren. N.E.C. verloor het oefenduel uiteindelijk met de stand die ook na 45 minuten spelen al op het scorebord stond: 3-2.