Zondagmiddag trapten Sparta Rotterdam en N.E.C. af voor de tiende speelronde van het huidige Eredivisieseizoen. Na twee opeenvolgende gelijke spelen tegen stadsgenoten Feyenoord en Excelsior, verloren de Nijmegenaren met 2-0 op bezoek bij de Spartanen. Beide doelpunten vielen al in de eerste helft van de wedstrijd, waarna N.E.C. geen vuist meer wist te maken.

Lang hoefden de bijna 11.000 thuissupporters in Het Kasteel niet te wachten met juichen. Nadat Sparta Rotterdam in de zevende minuut van de wedstrijd een dubieuze corner toegewezen kreeg van, in de Eredivisie debuterend scheidsrechter Robin Hensgens, was het al vroeg raak. Verdediger Dirk Abels liet een afdraaiende corner op zijn rechtervoet landen en zette Sparta op een vroege voorsprong. De Nijmegenaren hadden de eerste 20 minuten van de wedstrijd moeite om voetballend het verschil te maken en kwamen niet verder dan twee afstandsschoten als poging om de stand gelijk te trekken.

Na een half uur spelen was het opnieuw raak voor Sparta. Na balverlies op het middenveld kwamen de Spartanen er snel uit en werd oud-international Jonathan de Guzmán op de rand van het zestienmetergebied in stelling gebracht. Hij faalde niet en tekende voor de 2-0 stand, waarbij doelman Jasper Cillessen zijn hand niet voldoende achter de bal kon krijgen. Na 45 minuten spelen gingen beide ploegen aan de thee met een terechte voorsprong voor de Rotterdammers.

De Nijmegenaren leken begin tweede helft iets beter uit de kleedkamer te komen en zorgden via Oussama Tannane en Souffian El Karouani voor wat meer gevaar. Helaas bleek de opleving van korte duur en speelde het restant van de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af. Ondanks dat N.E.C. meer balbezit had dan de thuisploeg, leidde het niet tot concrete kansen.

Middels het inbrengen van aanvallers Pedro Marques, Ibrahim Cissoko en Mikkel Duelund probeerde trainer Rogier Meijer nog een aanvallende impuls aan het elftal toe te voegen. Helaas bleek het trio niet in staat om het wedstrijdbeeld te keren en konden ook zij het verschil niet maken in Rotterdam. In de extra tijd van de wedstrijd was het de doorgeschoven verdediger Ivan Marquez die een voorzet van Cissoko net naast kopte. Dit was tevens het laatste gevaar van de wedstrijd, waardoor N.E.C. met een 2-0 nederlaag terug naar Nijmegen gaat.

Lang hebben de Nijmegenaren niet om te balen van het verlies in Rotterdam. Aankomende woensdag nemen zij het in de TOTO KNVB Beker namelijk alweer op tegen Fortuna Sittard. Eerder dit Eredivisieseizoen kwamen de Limburgers al op bezoek in het Goffertstadion, destijds eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Het volgende competitieduel vindt plaats op zondag 23 oktober, wanneer N.E.C. het in een thuisduel opneemt tegen Go Ahead Eagles.