NIEUWS

DFDS - N.E.C. Voetbalacademie brengt bezoek aan WIL Groep

datum icoon 13-10-2023
readtime icoon 2 min leestijd

De spelers van de N.E.C. Voetbalacademie hebben op woensdag 4 oktober een bezoek gebracht aan WIL Groep. Middels dit bezoek wil de club haar jeugdspelers in aanraking laten komen met een andere carrière dan de sportbranche waar zij actief in zijn. De middag bestond uit een aantal activiteiten waarmee de voetballers verschillende bouwkundige vakken leerden kennen.

Van 12.30 uur tot 16.30 uur zijn de spelers van de O18 en O21 bij de organisatie geweest. Ze hebben hier kennis gemaakt met de vakken: bouw, installatie en elektra. De middag bestond uit drie rondes waarbij er in elke ronde een ander vakgebied werd behandeld.

De eerste ronde bestond uit het bekleden van een dak met dakpannen. In de ronde die volgde moest de naam ‘N.E.C.’ gemaakt worden door middel van ijzers. Om de naam te vormen moesten de ijzers gebogen en gekoppeld worden. Na ronde 2 vond er een gezamenlijke lunch plaats om vervolgens de laatste ronde in te gaan. Tijdens deze ronde hielden de spelers zich bezig met elektra. Er was een wand met gaten aanwezig waarin een lampje en zoemer gemonteerd moesten worden. Nadat deze geïnstalleerd waren, mochten de spelers proberen ballen door deze gaten te schieten. Als er raak werd geschoten, dan ging het zelf geïnstalleerde lampje branden en ging de zoemer af. Alle opdrachten waren in competitieverband en dus was er tegen het einde van de middag nog een evaluatie en prijsuitreiking georganiseerd.

N.E.C. vindt het belangrijk om jeugdspelers te motiveren om een studie naast de sport te doen. Middels deze samenwerking met WIL Groep laat de club zien wat de mogelijkheden omtrent een duale carrière zijn. WIL Groep is een organisatie die leertrajecten aanbiedt voor werkzoekende zij-instromers op het gebied van techniek. In Nijmegen heeft de organisatie een speciaal leerwerktraject waarbij studenten getraind, opgeleid en gecoacht worden door bouwspecialisten in de Huberthal.