NIEUWS

N.E.C. geeft voorsprong weg in eigen huis

datum icoon 12-03-2023
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. moet het weer met één punt doen, ondanks dat het op 2-0 voorsprong kwam door twee treffers van Nany Landry Dimata. Binnen 5 minuten slaagde FC Utrecht tot tweemaal toe erin om Jasper Cillessen te passeren en dus werd de eindstand beslist op 2-2.

Ondanks een slordig begin van N.E.C., waar FC Utrecht niet van kon profiteren, was toch de eerste echt grote kans voor de Nijmegenaren. Magnus Mattsson kreeg de uitgelezen kans om de score te openen, maar zijn schot strandde tegen de keeper van Utrecht, Vasilis Barkas. De grote kans zorgde er wel voor dat de wedstrijd open brak, met nog meer kansen voor N.E.C. De volgende aanval werd opgezet door een fantastische actie van Dirk Proper, waarna Elayis Tavsan de kaats aanging met Dimata, zodat hij uiteindelijk uit kon halen met rechts. De man wie zijn 100ste wedstrijd speelde voor N.E.C. beloonde deze mijlpaal vooralsnog niet met een doelpunt. Ook Jordy Bruijn kreeg de mogelijkheid om N.E.C. op voorsprong te brengen, maar ook zijn schot haalde het niet.

In de 31e minuut slaagde N.E.C. er in om een kans om te zetten tot een doelpunt. Een mooie passeerbeweging van Oussama Tannane zorgde ervoor dat de middenvelder Dimata één op één kon sturen met de keeper van FC Utrecht. De spits bleef kalm en zorgde ervoor dat N.E.C. op 1-0 voorsprong kwam.

Ondanks de rust bleef N.E.C. baas in eigen huis. Door goed druk zetten van Tannane kon Mattsson beginnen aan een dribbel, waarmee hij doelman Vasilis Barkas uitspeelde. De Deense aanvaller legde vervolgens de bal breed, waardoor Nany Landry Dimata de bal er alleen nog maar in hoefde te tikken. De spits van N.E.C. bezweek niet onder de druk en scoorde zijn tweede van de middag.

De 2-0 voorsprong zorgde er echter niet voor dat FC Utrecht de moed opgaf. Waar Jasper Cillessen de eerste poging van de Domstedelingen nog goed tegen hield, tikte de net ingewisselde Bas Dost de rebound en dus de 2-1 er simpel in. De aansluitingstreffer zorgde ervoor dat FC Utrecht er weer in ging geloven. Dit resulteerde dan ook in een nieuwe kans voor de bezoekers. Ditmaal was het Othmane Boussaid die helemaal vrij stond in de 16 meter. Hij haalde hard uit waardoor Jasper Cillessen geen schijn van kans maakte om de 2-2 te voorkomen.

In de 79e minuut kreeg Tavsan nog een kans om N.E.C. opnieuw op voorsprong te zetten in het Goffertstadion. Eén steekbal was genoeg om de buitenspeler één op één te krijgen met Barkas. Het schot van Elayis Tavsan werd vervolgens knap gered door de keeper van Utrecht. In de slotfase drong N.E.C. nog aan maar kwam het niet tot een doelpunt.