NIEUWS

Onthutsend N.E.C. beleeft horroravond in Wijdewormer

datum icoon 01-04-2019
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. heeft vanavond een kansloze nederlaag geleden op bezoek bij Jong AZ. De thuisploeg won met maar liefst 4-0. De treffers in Wijdewormer kwamen op naam van Savastano, Kaandorp, Duin en Oosting. Door de nederlaag moeten de Nijmegenaren alle zeilen bijzetten om zich dit seizoen nog te plaatsen voor de play-offs.

Voorafgaand aan de wedstrijd kampte N.E.C. met grote defensieve zorgen. Trainer Jack de Gier mistte centraal achterin Rens van Eijden, Mathias Bossaerts, Joey van den Berg én Josef Kvida. Bovendien bleek Frank Sturing niet fit genoeg om een hele wedstrijd af te werken, waardoor Mart Dijkstra en Guus Joppen het centrale duo vormden. Dit betekende tevens dat Tom Overtoom weer een plek toebedeeld kreeg.

Stroeve openingsfase

N.E.C. beleefde niet de openingsfase die het zich vooraf had gewenst. De Nijmegenaren vonden elkaar moeilijk en werden bij tijd en wijle teruggedrukt door de Alkmaarders. Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg de eerste mogelijkheid om de score te openen. De inzet van Reijnders verdween echter over het doel van Branderhorst. Korte tijd later leek N.E.C. de eerste treffer van de wedstrijd op haar naam te zetten. Randy Wolters’ actie werd binnengetikt door Druijf, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. De eerste mogelijkheid voor de Nijmegenaren zorgde niet voor het gewenste effect, want Jong AZ bleef de baas op het eigen trainingscomplex.

Afgestraft

Nadat Jamie Jacobs N.E.C. nog in leven liet met het missen van een grote kans, was het vijf minuten voor rust wel raak voor Jong AZ. Na een aanval van de thuisploeg kwam de bal uit aan de linkerflank, waar Mauro Savastano klaarstond om binnen te schieten: 1-0. Tot overmaat van ramp verdubbelde de thuisploeg nog voor rust de score. Mees Kaandorp volleerde, uit een lastige hoek, knap via de binnenkant van de paal raak. N.E.C. was volledig de weg kwijt en wist niet meer tot een antwoord voor rust te komen.

Geen controle

Ook na de rust kon de Nijmeegse formatie geen vuist maken. Pas na tien minuten meldde N.E.C. zich voor het eerst voor de goal van De Boer. Na een goede pass van Wolters was het Jonathan Okita die voorlangs schoof. Jong AZ bleef de bovenliggende partij en N.E.C. kreeg maar geen controle over de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd ging de Alkmaarse formatie opzoek naar nog een doelpunt. Tijjani Reijnders gaf N.E.C. nog een waarschuwing met een schot dat nog ternauwernood door Branderhorst kon worden gekeerd, maar enkele minuten later kon de Nijmeegse goalie opnieuw vissen. Een lage voorzet van Savastano kon makkelijk door Jelle Duin tot doelpunt gepromoveerd worden: 3-0. De aanvallende wissels van De Gier konden geen verschil meer maken en in de blessuretijd werd het zelfs nog 4-0 via invaller Oosting. De Nijmegenaren keerden met een flink pak slaag op de broek huiswaarts.