Maatschappelijk

N.E.C. doneert 23 seizoenkaarten aan Quiet Nijmegen 

N.E.C. doneert 23 seizoenkaarten aan Quiet Nijmegen 

De coronacrisis haalt de creativiteit van mensen naar boven. Zo zijn er in de afgelopen tijd tal van initiatieven opgestart omtrent N.E.C., niet alleen door de club zelf, maar ook door supporters, oud-spelers en clubcoryfeeën. Onderdeel hiervan zijn de beschikbaar gestelde seizoenkaarten. 

Zo hebben verschillende mensen, waaronder bekende namen als Jasper Cillessen, Bram Nuytinck en Ferdi Kadioglu, op hun beurt aangeboden de club en haar supporters te helpen door seizoenkaarten af te nemen. In totaal leverde dit 23 seizoenkaarten op voor het komende seizoen. Het was hierbij van belang dat deze kaarten terecht zouden komen bij trotse supporters, die momenteel niet in de mogelijkheid zijn om zelf een seizoenkaart aan te schaffen. Om dit in goede banen te leiden heeft N.E.C. de hulp van Quiet Nijmegen ingeschakeld. Zij zorgen ervoor dat 23 supporters het komende seizoen geregeld een bezoek kunnen brengen aan de Bloedkuul en een seizoenkaart ontvangen. 

Manager Maatschappelijk van N.E.C., Luc te Riele, over de actie: "Het is allereerst een prachtig gebaar van de mensen die een kaart gedoneerd hebben. Na de prachtige actie van supporter Yannieck, kunnen er dus nog eens 23 personen blij gemaakt worden met seizoenkaarten." N.E.C. heeft er bewust voor gekozen om de kaarten niet zelf te verloten, maar dit aan een externe partij over te laten. "Vaak zoeken we bij dit soort acties organisaties die de doelgroep inzichtelijk hebben. Quiet Nijmegen is zo'n organisatie, we zijn blij dat de seizoenkaarten goed terecht komen", legt hij uit. 

Bestuurslid van Quiet Nijmegen Stephanie Hardesmeets beaamt dat de kaarten goed terecht komen: "Wij hebben momenteel zo'n 150 Nijmeegse leden, vaak met een gezin, die het op z'n zachts gezegd niet breed hebben. Zij kunnen zich normaal gesproken geen kaartjes voor N.E.C. veroorloven, laat staan een seizoenkaart. We zijn de initiatiefnemers van deze actie dan ook zeer dankbaar dat de ingelote fans op deze wijze een jaar lang bij thuiswedstrijden van hun favoriete voetbalclub aanwezig mogen zijn. Voor onze leden pure winst, nu hopen dat N.E.C. ook wint!''

Keuken Kampioen Divisie Maandag 25 januari 2021 Jan Louwers Stadion
FC Eindhoven
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 47
2 Almere 47
3 Graafschap 41
4 NAC Breda 37
5 Go Ahead 35
6 NEC 35
7 FC Volendam 34
8 Telstar 31
9 FC Eindhoven 27
10 Roda JC 26