Persuurtje

N.E.C. hoopt play-offs ambities kracht bij te zetten tegen aangeslagen PSV

N.E.C. hoopt play-offs ambities kracht bij te zetten tegen aangeslagen PSV

Morgenavond om 20.00 uur trapt N.E.C. af voor de midweekse speelronde tegen PSV. Voor beide ploegen een enorm belangrijke wedstrijd, zo zal PSV de laatste strohalm richting een eventuele titel willen aanpakken en zal N.E.C. een goed resultaat willen om de achtste plek te veroveren.

De Nijmegenaren zullen ongetwijfeld met een beter gevoel uit het weekend gekomen zijn dan de Eindhovenaren. Ibrahim Cissoko kroonde zich in het duel met Go Ahead Eagles tot de absolute held door in de slotfase de enige en winnende goal te maken. N.E.C. steeg zo met twee plekken tot de negende plaats. Het moet alleen nog SC Heerenveen voor zich duiden, waarbij het doelsaldo twee punten in het voordeel is van de Friezen. ‘’In de afgelopen weken dachten we een laatste kans te krijgen op de play-offs, omdat we afhankelijk waren van andere ploegen. Nu staan we in een goede positie en weten we dat we tot de laatste speelronde meedoen. Dat is prettig”, aldus trainer Rogier Meijer.

PSV kende een minder gelukkig weekend dan de ploeg uit de Keizerstad. De formatie van trainer Roger Schmidt speelde gelijk tegen Feyenoord door een dubieuze penalty en zag zo de titelkansen slinken. De oefenmeester van de Nijmegenaren ruikt kansen: ‘’PSV is één van de beste ploegen van Nederland, dat lijkt mij duidelijk. Ze spelen hun laatste thuiswedstrijd en zitten nu in een aparte situatie met Ajax. Ze hadden zondag een goede stap kunnen zetten en dat is ze niet gelukt. Dat zal wel een klap voor ze zijn geweest, maar voorin hebben zij zoveel kwaliteit lopen. Wij moeten zien dat we in de wedstrijd blijven morgen. Er zullen kansen komen en die moeten we pakken. Eerst maar eens zorgen dat we het goed hebben staan en dan zien hoe de wedstrijd loopt.”

Stand Eredivisie
6 Vitesse 51
7 Utrecht 47
8 H'veen 41
9 SC Cambuur 39
10 RKC Waalwijk 38
11 NEC 38
12 FC Groningen 36
13 Go Ahead 36
14 Sparta R'dam 35
15 Fortuna Sit. 35