NIEUWS

N.E.C. bezoekt Amalia Kinderziekenhuis

datum icoon 29-11-2023
readtime icoon 2 min leestijd

De voltallige selectie en staf van N.E.C. waren woensdagmiddag in het Amalia Kinderziekenhuis van het RadboudUMC. Een jaarlijks terugkerend moment, dat elke keer haar waarde opnieuw bewijst. Zieke kinderen hoeven dankzij de komst van hun helden even niet aan alle onzekerheid te denken.

De middag werd afgetrapt met een heuse persconferentie, onder leiding van algemeen directeur Wilco van Schaik. Trainer Rogier Meijer en een vijftal nerveuze spelers werden door de patiënen van het Kinderziekenhuis ondervraagd met vragen waar de échte pers nog nooit op is gekomen. Wat drinken de spelers na een wedstrijd? En wat vinden ze van hun poppetjes in EA FC 24?

Maar wat nog het meeste bij zal blijven, is de nieuwe vriendin van Dirk Proper. Nadat Lisa de vraag stelde wie van de spelers nog vrijgezel was, aarzelde ze geen moment toen de middenvelder open bleek te staan voor een avondje uit. “Je komt hier voor een ziekenhuisbezoek, maar gaat met een vriendin naar huis. Niet alleen in de voetballerij kan het snel gaan.”

Na de persconferentie vond er een wedstrijd plaats in het in recordtempo opgebouwde Hofmans-At-Home-mini-stadion, waarvan de hoeken werden gemarkeerd met infuuspalen. Sontje Hansen kende een zware wedstrijd: zijn directe tegenstander Finn scoorde liefst vier doelpunten.

Tijdens deze wedstrijd bracht een deel van de selectie een bezoekje aan de patiënten die dusdanig ziek zijn dat ze niet van hun kamer af konden komen. Ze maakten een praatje, overhandigden een cadeau en maakten uiteraard tijd voor foto’s en handtekeningen.

N.E.C. kijkt terug op een geweldige ervaring. Wilco van Schaik: “Alles is mooi. Dat de kinderen even worden afgeleid van alle ellende in hun leven. Dit is echt één van de mooiste momenten binnen een voetbalseizoen.”