NIEUWS

N.E.C. boekt 2-0 oefenzege op Fortuna Düsseldorf

datum icoon 05-01-2024
readtime icoon 2 min leestijd

N.E.C. is het jaar 2024 goed gestart. De Nijmegenaren wonnen in de bergen in Coín met een strenge wind van Fortuna Düsseldorf dankzij treffers van Magnus Mattsson en Kodai Sano.

N.E.C. liep in de eerste helft al weg bij de Duitse tweededivisionist. De ploeg van Rogier Meijer zette, onder aanvoering van Dirk Proper, hoog op het veld fanatiek druk. Dat werd beloond met twee treffers. De 1-0 kwam op naam van wie anders dan Magnus Mattsson, de 2-0 kwam van Kodai Sano op aangeven van Lars Olden Larsen.

In de rust werd er door beide ploegen volop gewisseld en kantelde het spelbeeld wat in het voordeel van Fortuna Düsseldorf. Echter bleven concrete doelpogingen vanuit de Duitsers uit. Robin Roefs, die de tweede helft het Nijmeegse doel mocht verdedigen, noteerde zijn eerste redding pas in minuut 80. Enkele minuten later zag hij de paal zijn clean sheet redden.

Ook de doelman van Fortuna Düsseldorf had het wat minder druk in het tweede bedrijf. Olden Larsen en Elayis Tavsan kregen twee behoorlijke schietkansen, maar misten richting en kracht in hun pogingen.

Zo eindigde de eerste krachtmeting van het nieuwe jaar in een 2-0 zege voor N.E.C. De Nijmegenaren hebben nog twee trainingsdagen in Mijas. Daarna keert de ploeg huiswaarts om zich voor te bereiden op het uitduel met Feyenoord, welke op zondag 14 januari om 16.45 uur wordt gespeeld.

Scoreverloop

23. Mattsson 1-0
32. Sano 2-0

Opstelling N.E.C. eerste helft: Cillessen; Van Rooij, Ross, Nuytinck, Baas; Hoedemakers, Mattsson, Proper; Olden Larsen, Ogawa, Sano

Opstelling N.E.C. tweede helft: Roefs; Pereira, Ross (67. Van Rooij), Sandler, Verdonk; Hoedemakers, Mattsson (67. Sano), Proper (67. Baas); Tavsan, Ogawa (67. Olden Larsen), Hansen