NIEUWS

N.E.C. Maatschappelijk en FC Robinstijn sluiten samenwerking

datum icoon 06-01-2023
readtime icoon 2 min leestijd

N.E.C. Maatschappelijk en FC Robinstijn gaan vanaf heden samenwerken om kinderen in het Rijk van Nijmegen geluksmomenten te bezorgen. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax, aanstaande zondag 8 januari, start het concept ‘Fan of the Match’.

FC Robinstijn laat voetbal gerelateerde kinderwensen in vervulling gaan voor kinderen in de leeftijd van vijf tot achttien jaar. Deze kinderen verdienen het om een dag in het zonnetje te staan. Het gaat bijvoorbeeld om kinderen die langdurig ziek zijn (of zijn geweest), kinderen die een geestelijke of lichamelijke beperking hebben of kinderen die een dierbaar persoon zijn verloren. Maar ook kinderen die iets zeer ingrijpends hebben meegemaakt in hun leven óf kinderen die vaak in de schaduw staan, bijvoorbeeld doordat ze een ernstig ziek of gehandicapt gezinslid hebben, kunnen in het zonnetje worden gezet.

Voorzitter N.E.C. Maatschappelijk, Hans Schapenk, vertelt: “N.E.C. Maatschappelijk zet zich in voor het creëren van geluksmomenten. Door de samenwerking met FC Robinstijn kunnen we bij elke thuiswedstrijd een kind en het gezin een onbezorgde dag laten beleven en daarmee een steuntje in de rug geven in vaak moeilijke tijden. Dit is waar wij voor staan en we zijn dan ook trots om hier vanaf 2023 invulling aan te geven!”

Fan of the Match

Vanaf de thuiswedstrijd tegen Ajax op 8 januari start het concept ‘Fan of the Match’. Bij dit concept zorgen N.E.C. en FC Robinstijn voor een fantastische (wedstrijd)beleving rondom een thuiswedstrijd. Zo krijgt de ‘Fan of the Match’ een uniek kijkje achter de schermen voorafgaand aan de wedstrijd, loopt hij of zij met de scheidsrechter en de wedstrijdbal mee het veld op, wordt de wedstrijd bekeken op speciaal gereserveerde zitplaatsen en is er na afloop van de wedstrijd ruimte voor foto’s en handtekeningen van verschillende spelers. Het concept ‘Fan of the Match’ is mede mogelijk gemaakt door N.E.C. Juniors en N.E.C. Squad.