NIEUWS

N.E.C. neemt op later moment afscheid van vertrekkende spelers

datum icoon 11-05-2024
readtime icoon 2 min leestijd

N.E.C. speelt zondagmiddag haar laatste thuiswedstrijd van het Eredivisieseizoen tegen Feyenoord. De Nijmegenaren zijn nog volop in de race voor Europees voetbal en hebben zich al verzekerd van een plek in de play-offs. Daarnaast is er over enkele spelers nog geen beslissing genomen of zij komend seizoen ook het N.E.C.-tenue dragen. Om die redenen heeft N.E.C. besloten om niet zondag al afscheid te nemen van de vertrekkende spelers, maar dit op een later moment te doen.

Waar er in voorgaande jaren steevast afscheid werd genomen van een aantal spelers na de laatste thuiswedstrijd van de competitie is de situatie deze voetbaljaargang totaal anders. N.E.C. presteert in de Eredivisie zo goed dat er met nog twee wedstrijden te spelen volop wordt meegedaan in de strijd om de tickets voor Europees voetbal. De vijfde plaats, momenteel in het bezit van Ajax met twee punten voorsprong op N.E.C., geeft recht op deelname aan de tweede voorronde van de Europa League.

Wanneer N.E.C. op de zesde of zevende, en dus niet op de vijfde, plek eindigt wordt het Nijmeegse seizoen verlengd met de play-offs om Europees voetbal. Dan komt N.E.C. op donderdag 23 mei in actie in het Goffertstadion. De tegenstander in de eventuele halve finale is nog onbekend.

Aangezien het seizoen van de Nijmegenaren er nog niet op zit, is er dus besloten om op een later moment afscheid te nemen van de N.E.C.’ers die de club in de zomer gaan verlaten, ongeacht de eindklassering. N.E.C. communiceert op een later moment wanneer er afscheid wordt genomen van de vertrekkende spelers.