NIEUWS

N.E.C.-selectie brengt bezoek aan Amalia Kinderziekenhuis

datum icoon 09-12-2022
readtime icoon 3 min leestijd

De selectie van N.E.C. toverde op woensdag 7 december vrolijke gezichten tevoorschijn in het Radboud Amalia kinderziekenhuis in Nijmegen. De selectie, inclusief stafleden en Bikkel, brachten een bezoek aan het ziekenhuis om de aanwezige kinderen een dag te schenken die zij nooit meer vergeten.

De middag werd om 12.45 uur afgetrapt met een fotomoment. De selectie en staf, Bikkel en de aanwezige kinderen gingen gezamenlijk op de foto, waarna om 13.15 uur de kinderpersconferentie kon beginnen. Wilco van Schaik, algemeen directeur van N.E.C., nam de rol als woordvoerder op zich. De jeugdige journalisten mochten alles vragen wat ze van de selectiespelers wilden weten. Bart van Rooij, Magnus Mattsson, hoofdtrainer Rogier Meijer, Lasse Schöne, Jasper Cillessen en Souffian El Karouani namen plaats achter de microfoon.

“Wat is jullie lievelingskleur?”, “Hoeveel gele en rode kaarten hebben jullie al gekregen?” en “Hoeveel wedstrijden hebben jullie al voor N.E.C. gespeeld?”, dit was een greep uit de vragen die aan bod kwamen. De trainer en spelers hadden leuke antwoorden voor de aanwezige ‘pers’. Zo kregen de kinderen te horen dat Terry Lartey Sanniez de grootste grappenmaker van de groep is, dat Magnus Mattsson's grootste idolen Lionel Messi én Lasse Schöne zijn en dat Souffian El Karouani’s playlist in de auto voornamelijk nummers van Hazes en Meeuwis bevat. Ook werd het zestal gevraagd of ze veel last van blessures hebben. “Als speler ben ik nooit geblesseerd geweest, maar als trainer heb ik wel eens last van hoofdpijn”, aldus hoofdtrainer Rogier Meijer met een knipoog. 

Nadat ook het lievelingseten van Mattsson  - alles wat zijn moeder klaarmaakt - bekend werd, kregen de kinderen de gelegenheid om met de voetballers op de foto te gaan. De spelers gingen daarnaast met de kinderen in gesprek, speelden een potje tafelvoetbal of tafeltennis en deelden gesigneerde spelerskaarten uit. De kinderen die te ziek waren om bij de persconferentie aanwezig te zijn, verwelkomden de spelers op hun kamer. 

“Ik vind het ontzettend waardevol dat we dit voor de kinderen kunnen doen. Voor ons is het een kleine moeite, maar voor hen maakt het veel indruk. De lach op die gezichten; daar doe je het voor”, aldus Bart van Rooij. Ook projectleider namens N.E.C. Maatschappelijk, Jop Pepping, kijkt positief terug op de geslaagde middag: “We willen geluksmomenten creëren voor deze kinderen, waardoor ze even vergeten dat ze ziek zijn. Voetbal verbindt en verenigt, dat is ook tijdens deze fantastische middag weer gebleken."