NIEUWS

Ogawa opnieuw geselecteerd voor nationale elftal Japan

datum icoon 24-05-2024
readtime icoon 2 min leestijd

Het seizoen van Koki Ogawa zit er nog niet op. De spits is geselecteerd voor het Japanse elftal. Begin juni nemen Ogawa en Japan het in de WK-kwalificatie op tegen Myanmar en Syrië. Tijdens de vorige interlandperiode werd Koki ook al opgeroepen door bondscoach Hajime Moriyasu.

Twee maanden geleden, in de laatste interlandperiode, speelde Ogawa tien minuten mee in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Noord-Korea. Het betekende de tweede interland voor de 26-jarige spits, die in 2019 een hattrick maakte tegen Hongkong bij zijn debuut voor de nationale ploeg. In zijn eerste jaar in Nijmeegse dienst maakt Ogawa indruk: met elf treffers in de Eredivisie is de Japanner samen met Magnus Mattsson dit seizoen de clubtopscorer van N.E.C.

In de WK-kwalificatie gaat Japan riant aan kop in de poule. Alle vier de wedstrijden in de tweede kwalificatieronde werden gewonnen. Daarmee heeft Japan zich al verzekerd van de derde ronde, waarin het na de zomer in een nieuwe poule gaat strijden voor een plek op het WK. Op 6 juni gaan de Samuari Blue op bezoek in Myanmar. Vijf dagen later sluiten Ogawa en zijn landgenoten de tweede ronde af met een thuiswedstrijd tegen Syrië.