NIEUWS

Primeur voor N.E.C. elektrisch rolstoelvoetbalteam met thuiswedstrijd tegen Heracles

datum icoon 14-05-2024
readtime icoon 2 min leestijd

Op zaterdag 20 april werkte het N.E.C. elektrisch rolstoelvoetbalteam haar eerste thuiswedstrijd ooit af. In het RadboudUMC speelde het team een wedstrijd tegen én met Heracles Almelo.

Het duel was een heuse primeur, want na een wedstrijd eerder dit seizoen buitenshuis was dit de eerste keer dat de Nijmegenaren een wedstrijd in de eigen Keizerstad speelden. Wethouder Sport Jean-Paul Broeren was daarom aanwezig, evenals het bestuur van N.E.C. Maatschappelijk. 

Zij zagen samen met de in groten getale aanwezige supporters een sportieve, maar spannende wedstrijd. N.E.C. won uiteindelijk met 5-1, de derde helft werd in gemengde teams afgewerkt.

Projectleider Ivo Westerweele is trots op de spelers en begeleiding. “We kijken terug op een geslaagde dag, waar alle spelers voor het eerst een wedstrijd hebben gespeeld in Nijmegen. Ze droegen het balkenshirt met trots. Door dagen als deze voelen spelers van het N.E.C. elektrisch rolstoelvoetbalteam zich een echte voetballer. We kunnen niet wachten op de volgende wedstrijd.” 

Wachten hoeft gelukkig ook niet lang, want 29 juni staat de volgende speeldag gepland in Arnhem.