NIEUWS

Project ‘Scoor een boek!’ een succes; 763 leerlingen bereikt!

datum icoon 31-01-2023
readtime icoon 2 min leestijd

Vanochtend vond de officiële kick-off van de vijfde editie van de jaarlijkse actie van ‘Scoor een Boek!’ plaats. De aftrap werd op basisschool Kleurrijk georganiseerd, waar oud-leerling Ibrahim Cissoko te gast was. Daarnaast gingen meerdere spelers van de eerste selectie van N.E.C. langs bij veertien andere basisscholen. Gedurende dit leesbevorderingsproject, dat in samenwerking met de Bibliotheek Gelderland Zuid wordt georganiseerd, willen de organisaties kinderen laten ervaren hoe leuk lezen is.

Het project is er vooral om leesplezier te bevorderen onder de groepen 5 en 6 op basisscholen. Vandaag is N.E.C. dus op vijftien verschillende scholen geweest, waarbij er 763 leerlingen zijn aangespoord om meer te gaan lezen. Het startschot is vandaag gegeven doordat de spelers van N.E.C. begonnen met een aantal minuten voorlezen. Na het lezen kregen de kinderen ook nog de kans om vragen te stellen aan de spelers.

Ivo Westerweele, projectleider ‘Scoor een boek!’, vertelt: “Door de samenwerking met Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid maken we kinderen enthousiast om boeken te lezen. Dit is enerzijds goed voor de ontwikkeling van de leerlingen, maar door het project te koppelen aan N.E.C. en er een beloningssysteem aan te hangen zorgen we ook voor een stok achter de deur bij deze kinderen. We hopen uiteraard dat er de komende negen weken veel boeken worden gelezen. Na afloop van het project organiseren we om die reden een grote sportdag, waarbij alle leerlingen worden uitgenodigd!”

Kinderen worden nu zelf uitgedaagd boeken te gaan lezen. Hoe meer ze lezen, des te hoger hun score is. Aan het einde van het negen weken durende project zal het aantal uren dat er gelezen is worden gepresenteerd op de afsluitende sportdag.