NIEUWS

Remco Oversier nieuwe technisch directeur N.E.C.

datum icoon 12-06-2017
readtime icoon 2 min leestijd
Remco Oversier is per direct de nieuwe technisch directeur van N.E.C. De 34-jarige Oversier is afkomstig van RKC Waalwijk waar hij sinds juni 2013 de functie algemeen directeur bekleedde. Als algemeen directeur droeg Oversier in Waalwijk ook de eindverantwoordelijkheid voor technische zaken.  

Oversier was voor zijn algemeen directeurschap bij RKC Waalwijk twee jaar hoofd Jeugdopleiding bij RJO Willem II/RKC. In die functie was hij verantwoordelijk voor de voetbaltechnische, organisatorische, financiële en algemene zaken. Daarvoor was Oversier van april 2007 tot en met juli 2011 werkzaam bij de KNVB als medewerker voetbaltechnische zaken in district West II. Het coachen van BVO-talententeams, aansturen van regiocoaches, opleiden van trainers/coaches en docenten en ontwikkelen van beleid voor de breedtesport behoorden tot zijn taken. Oversier rondde de PABO af. Bij de KNVB volgde hij opleidingen tot UEFA A Youth-trainer, hoofd Jeugdopleiding en de leergang Management Betaald Voetbal.  
  
Oversier volgt technisch manager Edwin de Kruijff op, die tot 1 juli 2017 zijn werkzaamheden aan hem over zal dragen.  

Ambitieuze bestuurder  

Lid van de Raad van Commissarissen Leonard Ariens over de aanstelling van Remco Oversier: "We zijn ontzettend blij dat deze ambitieuze bestuurder ervoor kiest om zijn volgende stap bij N.E.C. te maken. Remco heeft bij RKC Waalwijk met beperkte middelen en onder moeilijke omstandigheden hele knappe resultaten behaald. Hij heeft gezorgd voor financieel en sportief herstel van de club en laat de club goed achter. We hebben met Remco een technisch directeur gevonden met verstand voor alle zaken die het voetbal behelzen. Ook heeft hij oog voor eigen jeugd, is hij communicatief vaardig en heeft hij ervaring in aansturing en coaching van staf en personeel."  


Oversier heeft ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij N.E.C.: "Er zijn denk ik maar weinig clubs waar ik als mens en als bestuurder goed pas en deze club is daar absoluut één van. N.E.C. is het type club waar hard gewerkt wordt om het maximale eruit te halen. Ik kijk ernaar uit om, samen met de ervaren mensen die er al zitten en de nog aan te stellen algemeen directeur, een nieuw fris N.E.C. op te gaan bouwen waarin de jeugdopleiding en regio een belangrijke rol vervullen."