N.E.C. pakt eerste drie punten van het seizoen

Zaterdag speelde N.E.C. een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Na de afgelopen wedstrijden meermaals een voorsprong uit handen te hebben gegeven, trokken de Nijmegenaren ditmaal wel aan het langste eind. Na een aantrekkelijke wedstrijd bleven de drie punten in het Gofferstadion door een 3-0 overwinning.

Aan de aftrap verscheen een flink gewijzigde verdediging van N.E.C. ten opzichte van de wedstrijd in Almelo. Youri Baas begon op de bank waardoor Calvin Verdonk naar de linksback positie schoof. Zo ontstond er een basisplaats voor Mathias Ross die daarmee zijn officiële debuut maakte. Lasse Schöne kon wegens een blessure niet opgesteld worden en dus startte Mees Hoedemakers op zijn plek.

Na een prachtige sfeeractie van de thuissupporters ging de bal rollen. De Nijmegenaren schoten fel uit de startblokken, al in de eerste minuut kreeg Koki een noemenswaardige kans. In de minuten die volgde bleef de ploeg van Meijer aandringen en werd het steeds vaker gevaarlijk. Na een stevige actie van Bruma wist Mattsson een vrije trap te winnen nabij de cornervlag, maar ook deze kans bleef onbenut. Na dertien minuten spelen kreeg ook RKC een grote kans via Michiel Kramer, maar deze wist Jasper Cillessen te keren. Na slordig balverlies van Mees Hoedemakers maakte de middenvelder een overtreding om een counter van de Waalwijkers eruit te halen, deze werd met geel bestraft. Hierna loste wederom Koki Ogawa een schot op doel na hoog druk zetten van Lars Olden Larsen, ook deze werd gemist. Uiteindelijk loonde het harde werken, want na een fantastische combinatie tussen Hansen en Verdonk kwam de bal voor de voeten van Magnus Mattson die hem langst Vaessen werkte. Na de goal stagneerde de wedstrijd, aan beide kanten waren er weinig doelpogingen. Tegen het einde van de eerste helft kreeg de uitploeg nog een aantal kleine kansen, maar daar bleef het ook bij. De spelers begaven zich richting de kleedkamer met een tussenstand van 1-0.

Na rust begon RKC sterk aan de tweede helft. De Waalwijkers voerden de druk op, maar N.E.C. bleef verdedigend goed staan en kon RKC weren. Ook de thuisploeg liet zich zien op de helft van de tegenstander en werd een aantal keren gevaarlijk. Uiteindelijk kreeg het team van Henk Fraser de grootste kans. Nummer negen, David Min, kopte de bal hard op de lat en dus kwam Cillessen met de schrik vrij. Ondertussen was Bas Dost begonnen aan de opwarming en werd onder luid gejuich ontvangen in het Gofferstadion. De Waalwijkers bleven de druk opvoeren waardoor N.E.C. zich er steeds moeilijker onderuit wist te voetballen, dat was reden genoeg voor Meijer om te wisselen. Olden Larsen werd naar de kant gehaald, voor hem kwam Youri Baas in de plaats. Een aantal minuten later vond de volgende wissel plaats, Bas Dost mocht zijn debuut gaan maken in het shirt van de Nijmegenaren, voor hem verliet Koki het veld. Ook Sontje Hansen ging naar de kant, voor hem betrad Rober González het gras. De thuisploeg kwam weer beter op gang en werd dreigender. Brayann Pereira kon wegens een blessure niet verder en moest het veld verlaten, Pedro Marques was zijn plaatsvervanger. De thuisploeg werd steeds sterker, na goed doorkoppen van Dost kwam Mattsson met de bal voor de goal, maar Vaessen wist de situatie voor RKC te redden. In de slotfase van de wedstrijd was diezelfde Mattsson wederom gevaarlijk en ditmaal was het raak. In de negentigste minuut schoot hij de bal hard op de Waalwijkse doelman waarna hij uit de rebound kon scoren. Het feest werd nog groter, want diep in blessuretijd ging de bal weer tegen het net. Invaller Rober Gonzaléz stifte de bal prachtig over Vaessen heen en maakte daarmee de stand 3-0. Dat was tevens ook de eindstand. De eerste drie punten voor het team van Rogier Meijer waren daarmee een feit. Magnus Mattsson kroonde zich tot man of the match