Eredivisie Vrijdag 18 augustus 2023, 20:00 Erve Asito
Heracles Almelo
2 1
Voorbeschouwing Heracles Almelo - N.E.C.

De eerste uitwedstrijd van het seizoen staat voor de deur! De Bloedkuul wordt een weekend overgeslagen en we reizen af naar Almelo, waar N.E.C. het op zal nemen tegen Heracles. De wedstrijd staat gepland om 20.00 uur.

De openingswedstrijd van het seizoen, tegen Excelsior, heeft de club uit Nijmegen hard met de neus op de feiten gedrukt. Waar men vooraf lovend was over de voorbereiding van de ploeg, was er na afloop veel kritiek. Tweemaal werd een voorsprong weggegeven en in de honderdste minuut scoorden de Rotterdammers ook nog eens de winnende treffer. De rood-groen-zwarten hebben dus wat goed te maken en krijgen die kans tegen de promovendus van het afgelopen seizoen: Heracles Almelo. Vanavond beschikt het team van trainer Rogier Meijer weer over Dirk Proper, die het vorige affiche moest missen wegens een schorsing. Daarentegen mist de oefenmeester nog altijd de van een blessure herstellende Philippe Sandler en de tegen Excelsior uitgevallen Elayis Tavsan. De buitenspeler zal enkele weken uit de roulatie zijn. De Nijmegenaren kunnen in ieder geval rekenen op een uitverkocht uitvak, wellicht dat dat het gewenste extra zetje in de rug kan geven.

De ploeg uit Almelo kende eveneens een valse start van het seizoen, al was dat wel uit in Amsterdam. Ondanks het 4-1 verlies liet Heracles zich niet kennen in de hoofdstad. Ze speelden boven verwachting en kwamen er zelfs nog op een 0-1 voorsprong. Deze voorsprong hield echter niet lang stand, omdat verdediger Jakov Medic de bal vanaf dertig meter snoeihard langs doelman Brouwer schoot. Net als N.E.C. kent Heracles een drukke transferperiode met veel nieuwe spelers. Maar liefst negen spelers verlieten de club en tien spelers zijn welkom geheten op Erve Asito. Aan de aftrap zullen dus twee teams verschijnen die erop gebrand zijn om zich te revancheren van de eerste speelronde.

De wedstrijd zal onder leiding staan van Erwin Blank en hij blaast vanavond om 20.00 uur voor het begin van de wedstrijd, die in zijn geheel te zien is op ESPN!

Door Yip Mijling

N.E.C. kopje onder tegen Heracles Almelo

Op vrijdag 18 augustus bracht N.E.C. een bezoek aan Heracles in Almelo. Wat bij rust een goede wedstrijd voor de Nijmegenaren leek te worden, werd in de tweede helft compleet omgedraaid. Heracles kwam terug van een 0-1 achterstand en boog het om naar een 2-1 overwinning.

De wedstrijd kwam moeilijk op gang, in de eerste twintig minuten kwamen beide ploegen nog niet tot grote kansen. De sfeer zat er echter wel goed in, beide supportersgroepen lieten geregeld van zich horen. Na 24 minuten zette Dirk Proper goed druk en wist hij de bal met een tackle bij Koki Ogawa te krijgen. Laatstgenoemde kon vanaf de zestien meterlijn vrij uithalen en schoof de bal beheerst in de korte hoek: 0-1. De Nijmegenaren hadden de flow daarna te pakken en speelden het betere spel. Vlak voor rust voerde Heracles de druk op en kwam het een aantal keer gevaarlijk voor het doel van doelman Jasper Cillessen. Een strakke voorzet van Navajo Bakboord werd op slag van rust knap weggewerkt door Bram Nuytink, die voorkwam dat de Almeloƫrs langszij kwamen. Uiteindelijk wist de ploeg van trainer Rogier Meijer de 0-1 voorsprong vast te houden en ging het rusten met een voorsprong in Almelo.

De tweede helft ging flitsender van start. In eerste instantie was het Heracles dat aandrong, maar ook de Nijmeegse formatie kwam tot kansen. Sontje Hansen kreeg na zes minuten spelen een grote kans, maar doelman Michael Brouwer bracht knap redding en verwerkte het schot tot een hoekschop. De Heraclieden moesten actie ondernemen en dus brachten ze Bryan Limbombe en Antonio Satriano in de 56e minuut binnen de lijnen. Niet lang daarna bleek deze wissel een goede zet: vijf minuten later maakte Emil Hansson de gelijkmaker voor de club uit Almelo. Bart van Rooij raakte licht geblesseerd en werd vervangen door Pereira, op hetzelfde moment kwam Mees Hoedemakers binnen de lijnen voor Hansen. Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd schoot Ouahim de bal van afstand met een zwabber langs Nijmeegse sluitpost Cillessen. De Nijmegenaren creĆ«erden nog een aantal kansen via onder andere Mees Hoedemakers, maar de gelijkmaker bleef uit. In blessuretijd loerde Heracles op een snelle tegenaanval en verplichte Cillessen nogmaals tot een knappe redding. Ondanks dat N.E.C. de bal nog een aantal keer voor het Almelose doel wist te brengen bleef de gelijkmaker uit: eindstand 2-1.