Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 16 oktober 2020, 18:45 Trainingscomplex Zoudenbalch
Jong FC Utrecht
1 4
N.E.C.
Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – N.E.C.

Na een korte interlandbreak neemt N.E.C. het vanavond om 18.45 uur op tegen Jong FC Utrecht. In de achtste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie zal de ploeg van Rogier Meijer op sportcomplex Zoudenbalch moeten afrekenen met de jonge Domstedelingen om zo de tweede overwinning op rij te boeken. De laatste wedstrijd voor de het interlandweekend werd in de Goffert namelijk met 6-0 gewonnen van FC Eindhoven.

Jong FC Utrecht wist haar laatste wedstrijd ook te winnen. In Deventer werd het tegen Go Ahead Eagles in de laatste minuut 2-3 door een doelpunt van spits Jeredy Hilterman, die ook al de tweede Utrechtse treffer had gemaakt. Eerder won de ploeg van trainer René Hake ook al van FC Volendam (0-1). Opvallend genoeg ging het ook toen om een uitoverwinning. De twee winstpartijen zorgen ook meteen voor het totale puntenaantal dat Jong FC Utrecht tot dusverre vergaard heeft. De overige vier gespeelde wedstrijden gingen immers allemaal verloren. Het resulteert in een voorlopige achttiende plaats op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

N.E.C. vinden we na de eclatante overwinning op FC Eindhoven terug op de zevende plaats. Opvallend genoeg zit tussen die zevende plaats en plek 18 (jong FC Utrecht dus) een gaatje van maar drie punten. Om niet mogelijk af te zakken naar het rechterrijtje op de ranglijst is een overwinning zeer welkom en wat dat betreft kunnen de onderlinge resultaten tussen N.E.C. en Jong FC Utrecht alleen maar voor vertrouwen zorgen. Zes keer eerder speelden de ploegen tegen elkaar, vijf keer won N.E.C. en één keer werd het gelijk.

N.E.C. won dit seizoen één van haar drie uitwedstrijden. In Volendam werd het 1-3 in Nijmeegs voordeel, maar de wedstrijden bij SC Cambuur en De Graafschap gingen verloren. Taak aan Rogier Meijer en zijn spelers om er vanavond een overwinning aan toe te voegen. De trainer kan daarbij beschikken over een fitte selectie. Ook Edgar Barreto is weer speelklaar, al is de verwachting dat hij (net als Dirk Proper) genoegen zal moeten nemen met een plekje op de bank. De plek op het middenveld wordt dan ingevuld door Javier Vet, die tegen FC Eindhoven zijn debuut maakte voor N.E.C. Verder zal Kevin Bukusu zijn positie naast Rens van Eijden weer innemen en gaat Jonathan Okita naar alle waarschijnlijkheid de plek naast Rangelo Janga invullen. Nieuwe aanwinst Terell Ondaan neemt dan plaats op de bank.

De aftrap op Zoudenbalch is om 18.45. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Stan Teuben. De wedstrijd is in zijn geheel te zien op FOX Sports 3 en is op de radio te volgen dankzij de mannen van RN7.

90' De wedstrijd is afgelopen
88' Hicham Acheffay wordt gewisseld voor Yassin Nasser
88' Jeredy Hilterman wordt gewisseld voor Derenstil Sanches Fernandes
85' Javier Vet wordt gewisseld voor Dirk Proper
85' Souffian El Karouani wordt gewisseld voor Gabriël Çulhaci
85' Rangelo Janga wordt gewisseld voor Thomas Beekman
83' GOAL: Terell Ondaan maakt de 1-4 (Assist door Jonathan Okita)
81' GOAL: Souffian El Karouani maakt de 1-3
77' Jordy Bruijn wordt gewisseld voor Édgar Barreto
76' Gele kaart Jordy Bruijn
66' GOAL: Bart van Rooij maakt de 1-2 (Assist door Souffian El Karouani)
65' Gele kaart Jevencio van der Kust
62' Gele kaart Kevin Bukusu
57' Joep van der Sluijs wordt gewisseld voor Terell Ondaan
49' Mohamed Mallahi wordt gewisseld voor Oussama Alou
46' De tweede helft is begonnen
45' Rust
32' Tweede gele kaart Sylian Mokono
30' Gele kaart Sylian Mokono
18' Gele kaart Souffian El Karouani
15' GOAL: Jonathan Okita maakt de 1-1 (Assist door Javier Vet)
11' GOAL: Hicham Acheffay maakt de 1-0
1' AFTRAP: De wedstrijd is begonnen

Opstelling Jong FC Utrecht

1 Joey Houweling (K)
2 Sylian Mokono
3 Mark Pabai
5 Jevencio van der Kust
6 Raymond Huizing
7 Mohamed Mallahi '49
8 Rida El Barjiji
9 Jeredy Hilterman '88
10 Hicham Acheffay '88
11 Tim Pieters
14 Reda Akmum

Wisselspelers

16 Jord Ruijgrok (K)
12 Derenstil Sanches Fernandes '88
15 Ruben Kluivert
17 Oussama Alou '49
18 Yassin Nasser '88
20 Yuya Ikeshita
21 Sam Tel
22 Yassine Tekfaoui

Opstelling N.E.C.

22 Norbert Alblas (K)
3 Rens van Eijden
4 Kevin Bukusu
6 Jordy Bruijn '77
7 Elayis Tavsan
10 Jonathan Okita
15 Javier Vet '85
16 Souffian El Karouani '85
20 Joep van der Sluijs '57
28 Bart van Rooij
32 Rangelo Janga '85

Wisselspelers

1 Mattijs Branderhorst (K)
31 Job Schuurman (K)
5 Gabriël Çulhaci '85
8 Édgar Barreto '77
11 Ayman Sellouf
12 Thomas Beekman '85
21 Syb van Ottele
23 Anton Fase
26 Cas Odenthal
34 Terry Lartey Sanniez
71 Dirk Proper '85
77 Terell Ondaan '57
N.E.C. is te sterk voor tiental van Jong Utrecht

N.E.C. heeft drie belangrijke punten gepakt bij Jong FC Utrecht. Op Sportpark Zoudenbalch speelden de Nijmegenaren lang tegen tien man en konden ze hun overwicht in de tweede helft ook uitdrukken in de score: 1-4.

Met Jong FC Utrecht trof N.E.C. de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie. Op papier zou de formatie van trainer Rogier Meijer, op dit moment zevende op de ranglijst, dan ook een goede kans moeten maken op een overwinning en dat bleek ook wel uit de eerste minuten van de wedstrijd. Het spel vond voornamelijk op de helft van Jong Utrecht plaats en met een geblokt schot van Jonathan Okita na vier minuten viel er ook al vroeg Nijmeegs gevaar te noteren. Het waren echter de talenten van de Domstedelingen die uit het niets op voorsprong kwamen. Hicham Acheffay prikte van dichtbij binnen nadat Norbert Alblas een eerste poging nog wist te pareren.

Gelukkig had N.E.C. meteen een antwoord paraat. Bart van Rooij knokte zich in balbezit en gaf het leer aan Javier Vet, die een loepzuivere voorzet op het voorhoofd van nota bene Jonathan Okita neerlegde. Die kopte de bal via de binnenkant van de paal binnen (1-1), waarna de mannen van Meijer het initiatief meteen weer in handen namen en alleen door Utrechtse counters in gevaar kwamen. Eén van die counters leverde wel een enorme kans op voor Djevencio van der Kust, maar die miste het lege doel op een haartje. Zo verliep het eerste half uur van de wedstrijd in hetzelfde stramien: N.E.C. had de bal en kreeg weinig kansen, Jong Utrecht beperkte zich tot de snelle uitbraak.

Dat plan kon in minuut 32 de prullenbak in. Binnen een paar minuten kreeg Sylian Mokono twee gele kaarten en speelde N.E.C. tegen tien Utrechters, waarna trainer René Hake zijn team iets defensiever opstelde en het overwicht nu echt voor de mannen uit de Keizerstad was. Ze konden dat voor rust nog niet omzetten in een goal, ook omdat een weggewaaide voorzet van Souffian El Karouani op het dak van het doel neerplofte. Het moest voor de Nijmegenaren dus in het tweede bedrijf gebeuren en oefenmeester Meijer droeg zijn spelers ook op om een hoger tempo te hanteren. Rangelo Janga deed dat en kon aan het begin van de tweede helft de score openen, maar tikte van dichtbij naast.

Met debutant Terell Ondaan in de ploeg kreeg N.E.C. wat meer druk op Jong Utrecht-keeper Houweling en zijn reflexen werden dan ook getest door Bart van Rooij en Elayis Tavsan. Hij keerde hun harde schoten met moeite, maar was kansloos op een lage schuiver van Janga. De spits van de Nijmegenaren schoot de bal echter net langs de verkeerde kant van de paal. Ook Okita miste even later een dot van een kans van heel dichtbij en daaruit bleek wel dat de tweede N.E.C.-treffer in de lucht hing. Na ruim een uur spelen viel de goal dan eindelijk. El Karouani gooide de bal vanaf links voor en bij de tweede paal dook Bart van Rooij op, die met het hoofd de verre hoek vond: 1-2.

De Nijmeegse linkerkant bleef daarna veel gevaar stichten. Ondaan had twintig minuten voor tijd de beslissende derde treffer op de voet, maar krulde zijn schot een fractie te ver naar rechts. Zo bleef de thuisploeg hopen op een resultaat en dat bleef zo tot tien minuten voor tijd. Wederom werd de aanval vanaf links opgezet en na een heleboel schijven wist El Karouani de bal vrij te maken en in de verre hoek te schieten. Een minuut later sloeg N.E.C. nogmaals toe via Ondaan, die zijn eerste goal namens de rood-groen-zwarten hoog in de touwen vuurde. Het werd daarmee 1-4, een stand waar in de slotfase geen verandering meer in kwam.

Eredivisie Zondag 1 oktober 2023 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
Vitesse

Stand Eredivisie
5 Sparta R'dam 11
6 Go Ahead 10
7 Excelsior 9
8 Fortuna Sit. 9
9 Heracles 8
10 NEC 7
11 PEC Zwolle 7
12 Heerenveen 6
13 RKC Waalwijk 6
14 Ajax 5