Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 3 mei 2019, 20:00 Stadion de Geusselt
MVV
1 1
Voorbeschouwing MVV Maastricht - N.E.C.

N.E.C. speelt vanavond in de laatste speelronde van de reguliere competitie een uitwedstrijd tegen MVV. De ploeg van trainer Ron de Groot treedt in Maastricht aan in de wetenschap dat een plekje in de play-offs sowieso al bemachtigd is. Vraag is alleen nog in welke ronde de Nijmegenaren instromen. Om de eerste ronde te mogen overslaan zal in Maastricht gewonnen moeten worden van MVV én zullen FC Den Bosch en TOP Oss punten moeten laten liggen in hun wedstrijden. Op die manier stijgt N.E.C. naar de zesde plaats op de ranglijst en heeft de ploeg vrijaf als de wedstrijden in de eerste ronde van de play-offs worden gespeeld.

Maar goed, eerst de wedstrijd van vanavond nog. Met vijf overwinningen op rij, waarvan de meest recente (4-0 overwinning op FC Twente) de meest klinkende was, zal N.E.C. in ieder geval vol vertrouwen afzakken naar het zuiden des lands. Sinds Ron de Groot het roer overnam van Jack de Gier werden alleen nog maar overwinningen geboekt en lijkt N.E.C. met name in verdedigend opzicht de zaken wat beter voor elkaar te hebben. Tel daarbij op dat de voorwaartsen de laatste weken eigenlijk altijd wel het vijandelijk doel weten te vinden en je hebt de succesformule van de interim trainer gevonden.

In het basiselftal dat Ron de Groot vanavond het veld in stuurt, vinden we drie spelers met een MVV-verleden. Mattijs Branderhorst, Leroy Labylle en Jonathan Okita hebben namelijk allemaal de kleuren van de Maastrichtenaren verdedigd. Okita maakte de stap van MVV naar N.E.C. afgelopen zomer zelfs rechtstreeks. Aan Maastrichtse zijde vinden we één speler die in het verleden zijn thuiswedstrijden in de Goffert afwerkte. Rechtsback Marnick Vermijl werd in het seizoen 2013-2014 een seizoen gehuurd van Manchester United. Momenteel staat de Belg onder contract bij Preston North End, dat hem dit seizoen verhuurt aan MVV.

Eerder dit seizoen moest N.E.C. in eigen huis de punten laten aan MVV. Een doelpunt van Luc Mares in de 33e minuut was genoeg voor de volle drie punten voor de Maastrichtenaren. Vanavond zal N.E.C. er alles aan doen om de zesde winning op rij te boeken en zo nog een gooi te kunnen doen naar de zesde plaats op de ranglijst. De ploeg kan vrijuit voetballen in de wetenschap dat de play-offs sowieso al bereikt zijn. Naar beneden kijkt hoeft eindelijk niet meer, naar boven kijken kan alleen als de concurrentie punten laat liggen. Vol voor de drie punten gaan dus en daarna pas kijken wat de resultaten op de andere velden zijn. En dan: op naar de play-offs!

93' De wedstrijd is afgelopen
89' Gele kaart Marnick Vermijl
87' GOAL: Jerome Deom maakt de 1-1
84' Randy Wolters wordt gewisseld voor Anthony Musaba
76' Mathias Bossaerts wordt gewisseld voor Joey van den Berg
75' Gele kaart Xavier Mbuyamba
72' Gele kaart Asumah Abubakar
70' Joshua Holtby wordt gewisseld voor Asumah Abubakar
70' Luc Mares wordt gewisseld voor Shermaine Martina
62' Ricardo Ippel wordt gewisseld voor Tuur Houben
59' Gele kaart Joshua Holtby
46' Jordy Bruijn wordt gewisseld voor Tom Overtoom
8' GOAL: Ferdy Druijf maakt de 0-1
2' Gele kaart Ricardo Ippel

N.E.C. geeft zege in slotfase uit handen

N.E.C. heeft vanavond op bezoek in Maastricht met 1-1 gelijkgespeeld. Na een vroege voorsprong voor de Nijmegenaren, doelpunt van Ferdy Druijf, werd de overwinning in de slotfase alsnog uit handen gegeven na een goal van Déom. Door het gelijkspel eindigt N.E.C. op een negende positie in de Keuken Kampioen Divisie, waardoor het volgende week vrijdag (tijdens de eerste ronde van de play-offs) eerst thuis aantreedt tegen RKC Waalwijk.

De beginfase in De Geusselt was voor de thuisploeg. Binnen de minuut kreeg de ploeg uit Maastricht al een goede kans om de score te openen. Het was Branderhorst die zijn ploeg in de beginfase op de been hield. Ondanks dat er voor de Limburgers weinig meer op het spel stond, begon de ploeg van Ron Elsen scherp en fel. Dit leverde aanvoerder Ricardo Ippel al na twee minuten een gele kaart op. De felle openingsfase werd echter abrupt onderbroken door de eerste, en tevens succesvolle, tegenaanval van de Nijmegenaren. Mike Ndayishimiye ontving de bal voorin, kapte zijn tegenstander uit, maar zijn schot kon nog worden gekeerd door doelman Deusings. In de rebound was Ferdy Druijf er echter als de kippen bij om de aanval alsnog tot doelpunt te bekronen: 0-1. Het betekende de 29etreffer voor de Nijmeegse spits.

Golvend spel

Na de openingstreffer golfde het spel veelal op en neer in de Geusselt. Zo deelden de Maastrichtenaren bij enige regelmaat speldenprikjes uit, maar Branderhorst was wederom van grote waarde voor N.E.C. Op het halfuur leek de thuisploeg de score weer gelijk te trekken, maar de Nijmeegse goalie keerde poging op uitstekende wijze met de voeten. Twee minuten later leek N.E.C. de score te verdubbelen, ware het niet dat een één op één situatie niet aan Jonathan Okita was besteed. Zijn inzet ging rakelings voorlangs. Ook tien minuten later, en tevens net voor rust, liet de aanvaller na om een kans om te zetten in een doelpunt. Beide ploegen zochten de kleedkamers dan ook op met een 0-1 tussenstand.

Gelijkspel

In de rust bleef Jordy Bruijn in de kleedkamer achter, waardoor invaller Overtoom de aanvoerdersband om de arm droeg. De eerste minuten van het tweede bedrijf leek N.E.C. de touwtjes in handen te houden en meldde het zich met enige regelmaat voor de goal van Deusings. Daarbij wendde de Nijmeegse defensie de aanvallen van de thuisploeg vroegtijdig af, waardoor Branderhorst minder aan de bak hoefde. Het frustreerde de thuisploeg zodanig dat scheidsrechter Van de Graaf regelmatig met de gele prent kon zwaaien. Na driekwart wedstrijd mochten de meegereisde Nijmeegse supporters bijna juichen voor de tweede treffer van de bezoekers. Ferdy Druijf liep met grote stappen richting Deusings, maar de doelman kon de inzet van de aanvaller nog ternauwernood pareren. Vijf minuten voor tijd probeerde Overtoom het nog eens met een afstandsschot. Zijn poging werd geblokt en in de rebound schoot de middenvelder snoeihard op de paal. Na de gemiste kansen kregen de Nijmegenaren in de absolute slotfase alsnog de deksel op de neus. De thuisploeg kwam drie minuten voor het einde van de wedstrijd op gelijke hoogte. Uit een moeilijke hoek schoot Déom via de binnenkant van de paal binnen. De Nijmegenaren sluiten de competitie daardoor af op een negende positie in de Keuken Kampioen Divisie.