KNVB Beker Zondag 21 april 2024, 18:00 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
1 0
Jack de Gier: “Go Ahead Eagles is een uitgebalanceerde ploeg met veel kwaliteiten.”

Veel tijd om na te genieten van de goede bekeroverwinning op Excelsior was er niet voor Jack de Gier en zijn manschappen. Morgen wacht alweer het volgende treffen, in de eigen Goffert treedt N.E.C. aan tegen koploper Go Ahead Eagles. Vanmiddag blikte de oefenmeester tijdens het persuurtje kort terug op het treffen van afgelopen dinsdag en vervolgens vooruit op het duel met de bezoekers uit Deventer.

“Iedereen is goed uit het duel met Excelsior gekomen, ook Ole kan gewoon spelen. Rens van Eijden ontbreekt nog wel”, aldus De Gier. “Deze week hebben we qua belasting niet alleen gekeken naar het duel van dinsdag, maar ook naar de wedstrijd van morgen. Jongens als Mathias, Brahim en Jonathan hebben geen of een halve voorbereiding gehad. In de opstelling van dinsdag hebben we dan ook goed gekeken naar wie welke belasting aan kan. We begonnen niet goed aan de wedstrijd. Ondanks dat we vooral in de opbouw onze tactische afspraken gewoon nakwamen kwamen we toch een paar keer onnodig in de problemen omdat we slordig waren in de passing. Hierdoor kon Excelsior een paar keer gevaarlijk worden in de omschakeling. Daarna hebben we de grip op het duel gekregen en niet meer uit handen gegeven.”

“Ik geloof niet dat de vermoeidheid van dinsdag morgen nog in de benen zit, deze overwinning zal als brandstof werken voor iedereen. Dat merkte je ook goed na de wedstrijd, bij zowel degenen die gespeeld hadden als de spelers die niet hebben gespeeld. Het was een overwinning van het collectief.”

De tegenstander van morgen is geen onbekende voor Jack de Gier. De trainer/coach speelde zelf ook 30 wedstrijden voor de Eagles. “Ik ken er niet veel mensen meer, maar mijn oude assistent Marco Heering en video-analist Leen den Boer van Almere City zitten er nu, die spreek ik regelmatig. Ook buiten deze wedstrijd om.” De Gier en zijn staf bekeken Go Ahead Eagles uitgebreid en weten wat ze kunnen verwachten morgen. “Go Ahead Eagles is een goede, uitgebalanceerde ploeg. Ze kunnen goed voetballen, maar beheersen het spelen van de lange bal ook goed. Daarnaast beschikt de ploeg over scorend vermogen. In de beker hebben ze deze week ook enkele spelers rust gegeven, dus dat geeft het belang van de wedstrijd van morgen ook aan. We zullen dan ook scherp en goed moeten beginnen.”

96' De wedstrijd is afgelopen
93' Jaroslav Navrátil wordt gewisseld voor Pieter Langedijk
90' Gele kaart Julian Lelieveld
72' Norbert Alblas (K) wordt gewisseld voor Marco van Duin (K)
71' GOAL: Paco van Moorsel maakt de 1-1 (Assist door Jaroslav Navrátil)
64' Jeff Stans wordt gewisseld voor Paco van Moorsel
60' Roland Baas wordt gewisseld voor Julius Bliek
55' Terry Lartey Sanniez wordt gewisseld voor Guus Joppen
54' Gele kaart Gino Bosz
53' Gele kaart Terry Lartey Sanniez
45' Gele kaart Leroy Labylle
39' GOAL: Sven Braken maakt de 1-0 (Assist door Jonathan Okita)
30' Joey van den Berg wordt gewisseld voor Mart Dijkstra

N.E.C. en Go Ahead Eagles delen punten in de Goffert

In een spannende topper tegen koploper Go Ahead Eagles is N.E.C. er helaas niet in geslaagd de drie punten binnenshuis te houden. Na een 1-0 ruststand door een fraai doelpunt van Sven Braken, schoot Paco van Moorsel in de tweede helft de gelijkmaker tegen de touwen. Tegenvaller voor N.E.C. was het geblesseerd uitvallen van aanvoerder Joey van den Berg en doelman Norbert Alblas.

Door Jesse van Someren

In de beginfase van de wedstrijd hielden N.E.C. en Go Ahead Eagles elkaar in evenwicht. Beide doelmannen zagen een paar eerste doelpogingen op zich af komen, maar die waren nog zonder groot gevaar. De eerste grote kans was na een kwartier spelen voor de Nijmegenaren. Anass Achahbar kwam vrij voor Go Ahead-doelman Hobie Verhulst na een mooie combinatie met Sven Braken, maar zijn inzet belandde in het zijnet.

Na ruim twintig minuten spelen werden de bezoekers uit Deventer gevaarlijker. Binnen vijf minuten tijd schoot Richard van der Venne twee keer op de paal, waarbij Norbert Alblas een poging van Jaroslav Navrátil ook nog knap uit het doel wist te houden. Een paar minuten later kreeg N.E.C. een tik te verwerken, toen aanvoerder Joey van den Berg het veld met een blessure moest verlaten. Hij werd vervangen door Mart Dijkstra. Ondanks deze tegenvaller werden de mannen van Jack de Gier vlak voor rust sterker, wat resulteerde in de openingstreffer. Sven Braken krulde de bal van net buiten de zestien prachtig in de verre hoek.

In het eerste deel van de tweede helft golfde het spel op en neer. Invaller Mart Dijkstra kreeg na 51 minuten spelen een enorme kans om de bal van dichtbij binnen te tikken, maar Go Ahead-goalie Verhulst stond in de weg. Via wederom Richard van der Venne was de ploeg uit Deventer daarna weer een paar keer dicht bij de gelijkmaker, waarbij ook N.E.C. serieuze mogelijkheden kreeg op een tweede treffer. Vooral Tom Overtoom was dichtbij met een schot op de buitenkant van de paal.

Een paar minuten later was het toch raak voor Go Ahead. Oud-N.E.C.-er Paco van Moorsel schoot de bal hard in de kruising en bracht de ploeg uit Deventer daarmee op gelijke hoogte. Meteen na de gelijkmaker liep Norbert Alblas naar de kant. Hij kon niet verder na een eerdere blessure behandeling en werd voor de laatste twintig minuten vervangen door Marco van Duin. In de slotfase drong N.E.C. nog wel aan, maar kwam het niet meer tot een winnende treffer.