Oefenduel Zaterdag 21 juli 2018, 19:00 Den Helder
1* 1
FC Dordrecht
N.E.C. in Den Helder - Dag 6

De zesde en laatste dag van het trainingskamp van N.E.C. was er bepaald geen om af te bouwen. De finale tegen FC Dordrecht stond namelijk op het programma. N.E.C. plaatste zich voor deze wedstrijd door eerder deze week af te rekenen met het Helders Elftal (6-0).

Helaas verliep de finale niet helemaal zoals de Nijmegenaren hadden gehoopt. Na een kwartier spelen kreeg N.E.C. een penalty, maar die werd niet benut. Nog geen minuut later was het Zamouri die FC Dordrecht op een 1-0 voorsprong schoot.

Lange tijd leek het erop dat de Schapenkoppen er met de winst vandoor zouden gaan, maar één minuut voor tijd mocht N.E.C. dan toch juichen; uit een vrije trap wist Robin Buwalda de 1-1 binnen te koppen. De assist kwam op naam van Dani Theunissen. In de daaropvolgende penaltyreeks werd N.E.C. toch verslagen, want de ploeg uit Dordrecht nam de strafschoppen net wat beter (4-3).