Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 12 maart 2021, 18:45 Goffertstadion
2 0
Jong PSV
Voorbeschouwing N.E.C. - Jong PSV
Vanavond om 18.45 uur trappen N.E.C. en Jong PSV in De Goffert af voor hun onderlinge wedstrijd in speelronde 28 van de Keuken Kampioen Divisie. N.E.C. is met drie overwinningen op rij bezig aan een goede serie en hoopt daar tegen de nummer 17 van de ranglijst uiteraard een mooi vervolg aan te geven.

Afgelopen weekend schoot N.E.C. met scherp in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Uiteindelijk stond een 0-7 eindstand op het scorebord en werd de grootste uitoverwinning in de clubhistorie geboekt, maar met een beetje meer geluk (en precisie) waren dubbele cijfers niet eens onmogelijk geweest. Het was derde overwinning op rij voor de mannen van trainer Rogier Meijer, die in de afgelopen weken ook al FC Den Bosch (4-1) en Roda JC (1-3) aan de zegekar bonden.

Bij Jong PSV gaat het dit seizoen wat moeizamer. De Eindhovense jongelingen staan zeventiende en wisten in de afgelopen acht wedstrijden slechts één keer te winnen. Afgelopen maandag ging de ploeg van trainer Peter Uneken nog met 0-1 onderuit tegen FC Dordrecht, waarbij wel moet worden aangetekend dat de eindstand nogal in strijd was met de verhoudingen op het veld.

Eerder dit seizoen leek N.E.C. overigens wél te gaan verliezen in Eindhoven, toen de ploeg vlak voor tijd nog met 1-0 achterstond tegen Jong PSV. Het was aan Thomas Beekman (doelpunt in de 84e minuut) te danken dat het ‘slechts’ bij een puntendeling bleef. Doelpuntenmaker aan Eindhovense zijde was spits Kristófer Kristinsson. De IJslander is met zes doelpunten op dit moment de topscorer van Jong PSV. Hij wordt op de voet gevolgd door Fodé Fofana, die tot dusverre vijf keer wist te scoren, maar daar wel twaalf wedstrijden minder voor nodig had dan Kristinsson. Zijn laatste treffer dateert wel alweer van vijf wedstrijden geleden, toen hij de eretreffer aantekende in de met 5-1 verloren wedstrijd tegen Roda JC.

N.E.C. gaat het de laatste weken voor de wind. Sinds Rogier Meijer koos voor ‘het nieuwe systeem met het trio Van Eijden-Barreto-Odenthal achterin’, staat de defensie als een huis en wordt ineens volop gescoord (veertien treffers in de laatste drie wedstrijden). Natuurlijk is het geen garantie voor een succesvol vervolg, maar het geeft de Nijmeegse burgers in ieder geval moed voor de rest van de competitie.

Op het moment van schrijven moet de afsluitende training nog plaatsvinden, maar mochten daar geen gekken dingen meer gebeuren, dan ligt het in de lijn der verwachting dat Rogier Meijer weer dezelfde elf namen op wedstrijdformulier zet als in de laatste speelronden. Laten we hopen dat ook het resultaat vervolgens hetzelfde is: een ruime overwinning, drie punten in de zak en een heerlijk gevoel om het weekend mee in te gaan.
84' Damian Timan wordt gewisseld voor Amin Mohammed Doudah
79' Elayis Tavsan wordt gewisseld voor Jonathan Okita
79' Rangelo Janga wordt gewisseld voor Thibo Baeten
75' Luis Felipe Hungria Martins wordt gewisseld voor Jenson Seelt
75' Tijn Daverveld wordt gewisseld voor Shurandy Sambo
74' GOAL: Rangelo Janga maakt de 2-0 (Assist door Jordy Bruijn)
71' Dirk Proper wordt gewisseld voor Joep van der Sluijs
67' Nigel Thomas wordt gewisseld voor Johan Bakayoko
67' Kristofér Ingi Kristinsson wordt gewisseld voor Fode Fofana
62' GOAL: Javier Vet maakt de 1-0

N.E.C. wint vierde wedstrijd op rij

N.E.C. heeft de thuiswedstrijd tegen de jongelingen van PSV met 2-0 gewonnen. In de eerste helft had de ploeg van Rogier Meijer vooral veel balbezit maar kwam het niet tot een doelpunt. Na ongeveer een uur spelen brak N.E.C. de ban. Javier Vet was als de kippen bij een rebound en scoorde zijn vierde doelpunt in de laatste vier wedstrijden: 1-0. Janga zorgde tien minuten later met een kopbal uit een corner van Bruijn voor de tweede treffer.

Trainer/coach Rogier Meijer koos voor zijn inmiddels vertrouwde 5-3-2 systeem tegen Jong PSV. Dat betekende dat Mattijs Branderhorst het Nijmeegse doel verdedigde. Voor hem vormden Barreto, Odenthal en captain van Eijden het centrum van de defensie van de Rood-Groen-Zwarten. De flanken werden bestreken door het bekende duo van Rooij en El Karouani. Het middenveld werd gevormd door Proper, Vet en Bruijn. Tenslotte moesten Janga en Tavsan voor het aanvallende vuurwerk zorgen in de eigen Goffert.

Het eerste gevaar was voor N.E.C. Linksback El Karouani kreeg alle tijd op de linkervleugel en legde de bal voor het doel. Hij deed dit met verve en de bal kwam terecht op het hoofd van Vet, die echter jammerlijk de lat toucheerde. Tien minuten later kwam de bal in een kluts uit een inworp van El Karouani uiteindelijk terecht bij Jordy Bruijn. De middenvelder haalde uit maar deed dit te wild, waardoor de bal over het doel van doelwachter Müller vloog. Een paar minuten voor rust kwam Tavsan met een actie knap door de verdediging van Jong PSV. De vleugelspeler haalde uit, maar de poging strandde via een PSV-been. De eerste helft typeerde zich door veel balbezit voor N.E.C. De ploeg had het echter moeilijk om openingen te vinden en dit balbezit om te zetten in grote kansen.

De tweede helft begon met een kans voor Javier Vet. De middenvelder werd de diepte ingestuurd en kwam tot een schot. Hij kon de bal echter niet genoeg hoogte meegeven, waardoor keeper Müller de bal eenvoudig kon vangen. Jong PSV kreeg hun grootste kans tot dan toe uit een corner. Martins kopte rakelings naast het Nijmeegse doel. Na Tien minuten in de tweede helft volgde de grootste kans voor N.E.C. Een voorzet van Bart van Rooij schoot door en kwam terecht bij El Karouani. De linksachter kon echter Müller niet verschalken. Vijf minuten later kon Tavsan weer uithalen, maar hij mikte naast het Eindhovense doel.

Na een uur leek N.E.C. eindelijk de ban te breken na een mooie actie en dito voorzet van Bruijn richting Vet. De middenvelder schoot echter net over. Een half minuutje later was het alsnog Javier Vet die scoorde. De middenvelder bleek attent nadat Müller een schot van Bruijn nog wel wist te keren: 1-0. Tien minuten later leek El Karouani voor een verdubbeling van de voorsprong te zorgen, maar de linksback schoot na een uitstekende voorzet van Van Rooij naast. Rangelo Janga deed dit een minuut later echter wel. Een corner van Jordy Bruijn viel perfect op het hoofd van de Curaçaoër: 2-0. N.E.C. leek deze stand prima te vinden en zocht weinig de aanval, waar Jong PSV onmachtig leek iets terug te doen. Zo bleef de 2-0 op het scorebord staan en wonnen de Nijmegenaren hun vierde wedstrijd op rij. Met deze overwinning komt N.E.C. op 53 punten en houdt het druk op de ploegen boven ze.