Oefenduel Vrijdag 27 juli 2018, 19:00 WVW Weurt
2 1
RKC Waalwijk
N.E.C. wint van RKC Waalwijk in bloedheet Weurt

N.E.C. heeft gisteren een oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk winnend afgesloten. De Nijmegenaren waren met 2-1 te sterk voor de Brabanders. Dani van der Moot schoot de Geelblauwen nog op voorsprong, maar dankzij treffers van Anass Achahbar en Guus Joppen mocht N.E.C. na afloop juichen.

Door Nick van der Cammen

Warm Weurt

In Weurt, waar het op het moment van de aftrap nog ruim 35 graden was, begonnen beide teams afwachtend. Na negen minuten konden we het eerste schot op doel pas noteren. Overtoom kreeg de bal gelukkig voor de voeten en haalde uit, maar Vaessen kon makkelijk pakken. Daarna werd RKC sterker. Vooral met snelheidsduivel Darren Maatsen had de Nijmeegse defensie veel moeite.

Sterke periode

Na een kwartier spelen kwam RKC op voorsprong. Door vroeg druk zetten van Baggerman werd de bal veroverd en de middenvelder stuurde vervolgens Van der Moot op Van Duin af. De spits bleef koel en rondde rustig af: 0-1. Het bleek het begin van een sterke periode van de Nijmegenaren, gezien slechts enkele minuten later de gelijkmaker al op het scorebord stond. Achahbar reageerde scherp op een te korte terugspeelbal en omspeelde doelman Vaessen. Binnenschieten was toen geen probleem meer en dus stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte.

RKC was na de gelijkmaker de ploeg die het dichtst bij een nieuwe voorsprong kwam. Een aantal dreigende aanvallen werd afgesloten met een hard schot op de paal van invaller Jari Koenraat. Toch was het de ploeg van trainer Jack de Gier dat nog eenmaal mocht juichen. Eén minuut voor rust zat RKC-doelman Etienne Vaessen helemaal mis bij een Nijmeegse vrije trap en kon Guus Joppen de bal in een leeg doel koppen. Het cadeautje werd uitgepakt en dus zochten de Nijmegenaren de kleedkamers met een voorsprong op.

Weinig kansen

Na rust gebeurde er weinig noemenswaardig. Onder andere debutant Joey van den Berg bleef in de kleedkamer achter en de Nijmegenaren controleerde de wedstrijd. Na zeventig minuten spelen maakte ook Paolo Sabak zijn opwachting en kwam zo tot zijn eerste minuten in het shirt van N.E.C. Grote kansen bleven echter voor beide ploegen uit, waardoor N.E.C. de wedstrijd met 2-1 naar zich toe trok.

Opstelling N.E.C.: Van Duin, Van Rooij (69. Theunissen), Sturing (69. Potjes), Kvida (46. Buwalda), Joppen (69. Hoogveld), Dijkstra (69. Smulder), Van den Berg (46. Jansen), Overtoom (69. Duijvestijn), Romeny (46. Haouat), Achahbar (69. Van Zundert), Oratmangoen (69. Sabak)