Oefenduel Vrijdag 6 juli 2018, 19:30 De Eendracht
SC NEC
0 7
N.E.C. trapt seizoen af met ruime overwinning

De traditionele openingswedstrijd van de voorbereiding, SC NEC – N.E.C., is geëindigd in een 0-7 overwinning voor de ploeg van Jack de Gier. Met name in de tweede helft waren de Nijmegenaren bijzonder productief met vijf goals.

Sven Braken liet zich in de eerste helft nadrukkelijk zien, de aanvaller tekende voor beide goals. De 0-1 ontstond na een snelle combinatie met Achahbar, waarna Braken met een bekeken schot in de lange hoek de score opende. Dani Theunissen verzorgde kort voor rust de assist bij de 0-2 van Braken, die een voorzet van de flankspeler met het hoofd tot doelpunt promoveerde.

In de tweede helft verschenen er 11 nieuwe namen binnen de lijnen, waarbij diverse spelers uit de eigen kweekvijver zich nadrukkelijk lieten zien. Een kwartier na rust was het Mex Bakker die de score naar 0-3 tilde nadat hij een rebound na een inzet van Van Zundert eenvoudig kon binnentikken. Laatstgenoemde tekende niet veel later zelf voor de 0-4, die de bal in twee pogingen tegen de touwen werkte. Hicham Haouat nam de 0-5 voor zijn rekening met een bekeken lob en Lance Duijvesteijn tekende met een bekeken schuiver voor de 0-6. Het slotakkoord was opnieuw voor Lowie van Zundert, die met een droge knal de 0-7 op het scorebord liet noteren.

Volgende week dinsdag werkt N.E.C. in Weurt zijn volgende oefenwedstrijd af. Bij WVW worden de degens gekruist met het Qatarese Al Gharafa van recorinternational Wesley Sneijder. Het duel start om 19.00.