Algemeen

Bekeravontuur van N.E.C. eindigt tegen Go Ahead

Voorbeschouwing N.E.C. - Go Ahead Eagles
Sinds de overwinning in de achtste finale van het bekertoernooi, uit bij FC Groningen, is in Nijmegen en omstreken uitgekeken naar vanavond. Dan komt namelijk Go Ahead Eagles op bezoek in De Goffert om samen met N.E.C. uit te gaan maken wie doorgaat naar de halve finale en voor wie de strijd om de KNVB-beker na vandaag ophoudt. Extra mooi is het natuurlijk dat voor het eerst sinds lange tijd weer publiek op de tribunes van De Goffert zal zitten om de ploeg hopelijk een zetje in de rug te geven op weg naar een goed resultaat.

Ook de technische staf en de spelers kijken uit naar de wedstrijd van vanavond. Het is een unieke kans om door te stomen naar de halve finale. Trainer Rogier Meijer kiest derhalve voor een iets andere aanpak dan bij de eerdere wedstrijden in het bekertoernooi, toen hij steeds koos voor meerdere spelers die in de competitie vaak genoegen moeten nemen met een plekje op de reservebank. Een wisselspeler die vanavond in ieder geval wél zal spelen is doelman Danny Vukovic, die in principe alle bekerwedstrijden speelt. Op het middenveld wordt waarschijnlijk een plekje ingeruimd voor Mikkel Duelund (met zijn winnende treffer in Groningen de gevierde man in de vorige ronde), aangezien Jordy Bruijn afgelopen weekend een blessure opliep in de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Er zijn meer wijzigingen ten opzichte van afgelopen zaterdag. Ivan Marquez keert bijvoorbeeld terug van een schorsing en afgaande op de trainingen is Calvin Verdonk zijn basisplaats juist kwijt. Het hart van de verdediging zal dan gevormd worden door het trio Marquez-Barreto-Odenthal.

Tegenstander Go Ahead Eagles kent weinig personele problemen. Evert Linthorst en Ogechika Heil ontbreken, maar verder kan trainer Kees van Wonderen (hij speelde namens N.E.C. in 1994 de bekerfinale tegen Feyenoord) putten uit een nagenoeg fitte selectie. In de vorige ronde rekenden de Deventenaren in Friesland af met SC Heerenveen, door een vroege treffer van Inigo Córdoba (0-1). Afgelopen weekend was FC Groningen met 2-1 te sterk voor de Eagles.

In de competitie troffen N.E.C. en Go Ahead Eagles elkaar al in Deventer. In december werd het 0-2 in Nijmeegs voordeel, dankzij doelpunten van Elayis Tavsan en Jordy Bruijn. Laten we hopen (en er met zijn allen voor zorgen) dat de overwinning ook vanavond weer naar N.E.C. gaat!

De aftrap is vanavond om 19.00 uur, als scheidsrechter Danny Makkelie voor het eerst op zijn fluit blaast. Wie er niet zelf bij is, kan de wedstrijd in zijn geheel bekijken op ESPN.
90' Gele kaart Mats Deijl
89' Ragnar Oratmangoen wordt gewisseld voor Mats Deijl
86' Wilfried Bony wordt gewisseld voor Rodrigo Guth
83' Iñigo Córdoba wordt gewisseld voor Martijn Berden
83' Isac Lidberg wordt gewisseld voor Marc Cordona
62' Giannis-Foivos Botos wordt gewisseld voor Gerrit Nauber
62' Cuco Martina wordt gewisseld voor Boyd Lucassen
59' Édgar Barreto wordt gewisseld voor Jonathan Okita
59' Ali Akman wordt gewisseld voor Wilfried Bony
53' Gele kaart Luuk Brouwers
50' Gele kaart Édgar Barreto
27' GOAL: Giannis-Foivos Botos maakt de 0-2
19' GOAL (penalty): Luuk Brouwers maakt de 0-1
18' PENALTY: Luuk Brouwers staat achter de bal

29 Marc Cordona '83

N.E.C. heeft in de kwartfinale zijn Waterloo gevonden in het bekertoernooi. Go Ahead Eagles was in het Goffertstadion met 0-2 te sterk.

Met ruim vierduizend enthousiaste N.E.C.-fans op de tribune in het Goffertstadion waren alle ingrediënten aanwezig om er een mooie bekeravond van te maken. Daar waren de Nijmeegse spelers zich duidelijk ook van bewust, want zij pakten meteen het initiatief. Dat leverde ook kansen op: Elayis Tavsan en Ali Akman kwamen oog in oog met de keeper van Go Ahead te staan, maar faalden. De gasten uit Deventer kwamen er spaarzaam uit en stichtten maar weinig gevaar. Toch grepen zij de voorsprong en dat was te danken aan een vlaag van verstandsverbijstering bij Souffian El Karouani. De linksback van N.E.C. greep zijn tegenstander vast in het strafschopgebied toen de bal al lang weg was, veroorzaakte daarmee een strafschop en zag dat Luuk Brouwers die benutte: 0-1.

Tot overmaat van ramp leverde een counter een paar minuten later ook meteen de 0-2 op. Cordoba stak Botos weg en de Griek rondde bekwaam af, waardoor de opgave er voor de Nijmegenaren niet gemakkelijker op werd gemaakt. Die moesten duidelijk even herstellen van die onverwachte tegenslag en kwamen pas vlak voor rust weer gevaarlijk door op de helft van Go Ahead. Goals vielen er echter niet. Dat was ook het probleem na de rust. De intentie om een doelpunt te maken was er wel bij N.E.C., maar de finesse in het strafschopgebied ontbrak. Daar kon ook Wilfried Bony, die na zestig minuten in werd gebracht, geen verandering meer in brengen. De Ivoriaanse spits hield verdedigers bezig en kwam twee keer tot schieten, maar wist doelman Noppert niet te kloppen. Dat hij vlak voor tijd ook nog eens geblesseerd uitviel, was een voor N.E.C. extra smet op een sowieso al pijnlijke avond.