Algemeen

KNVB wil Betaald voetbalcompetities in juni hervatten

KNVB wil Betaald voetbalcompetities in juni hervatten

Vanmiddag is de KNVB tijdens een conference call, waarbij alle Betaald Voetbalorganisaties  in Nederland aangesloten waren, verder ingegaan op hoe zij het restant van het voetbalseizoen willen invullen. De bond zet daarbij in op het hervatten en uitvoetballen van het huidige seizoen. Mits het RIVM groen licht geeft zullen de competities per 19 juni weer worden hervat.

Indien de competities half juni worden hervat wil de KNVB de BVO’s halverwege mei de trainingen weer laten starten. In eerste instantie zal dit in kleine groepjes gebeuren, vervolgens met grotere groepen en tot slot met de gehele selectie. Wanneer dit tegen die tijd niet mogelijk is wordt ‘scenario 3’, oftewel het stopzetten van de betaald voetbalcompetities, pas een reële en bespreekbare optie. Daarnaast is de KNVB nog altijd afhankelijk van de UEFA omtrent het langer door laten lopen van de huidige contracten. Deze contracten zouden vanwege het doorvoetballen in de maanden juni en juli langer door moeten lopen (tot 1 augustus, in plaats van 1 juli).

Algemeen directeur Wilco van Schaik: ‘’Vanmiddag zijn we weer bijeengekomen en heeft de KNVB een plan gepresenteerd. Zij hebben aangegeven, enkel wanneer het RIVM het mogelijk acht, de competities per 19 juni weer te hervatten. Met of zonder publiek, dat is afhankelijk van de situatie op dat moment. Mocht hervatting van de competitie op 19 juni nog niet mogelijk zijn, zou er nog kunnen worden uitgeweken naar 22 of 26 juni. Het nadeel bij deze data is dat het effect zou kunnen hebben de invulling van de play-offs. Minder deelnemers of enkele wedstrijden in plaats van een dubbel programma. Dat heeft niet onze voorkeur, maar als dat de consequenties zijn moeten we dat accepteren. De KNVB en CED zitten met meerdere uitdagingen en dat is, begrijpelijk ook, een lastige situatie. We hebben te maken met vele factoren, waarbij ook meerdere factoren buiten het voetbal. Zo ben ik benieuwd hoe de regionale overheden en politie naar dit plan kijken. Dit is en blijft een ontzettend lastige situatie en ik voel een nieuwe Gordiaanse knoop aankomen voor het Nederlandse voetbal. Het is enkel de vraag ‘wie die knoop door gaat hakken’. Als grootste uitdaging zie ik momenteel, naar aanleiding van de opmerking van advocaat Jan Kabalt, dat de arbeidsovereenkomsten niet vallen onder de FIFA, UEFA of KNVB, maar onder het Nederlands recht.’’

Keuken Kampioen Divisie Maandag 1 juni 2020 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
De wedstrijd van de helden

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38