Algemeen

N.E.C. ten koste van ADO Den Haag naar halve finale TOTO KNVB Beker

N.E.C. ten koste van ADO Den Haag naar halve finale TOTO KNVB Beker

N.E.C. heeft dinsdagavond de halve finale van de TOTO KNVB Beker bereikt. In eigen huis had de ploeg van Rogier Meijer bij vlagen veel moeite met eerstedivisionist ADO Den Haag in de kwartfinale, maar stond er uiteindelijk een overtuigende 3-0 zege op het scorebord. Koki Ogawa, Dirk Proper en Tjaronn Chery verzorgden de goals.

Gesteund door een fraaie sfeeractie van de supporters kende N.E.C. werkelijk een droomstart in het Goffertstadion. Al in de tweede minuut kopte Ogawa een hoekschop van Chery hard tegen de touwen. Maar na een mogelijkheid voor de opkomende Bart van Rooij enkele minuten later, ging de Nijmeegse storm liggen.

Solide

In de motregen controleerde de thuisploeg het duel zonder kansen te creëren en had het een half uur lang niets te duchten van ADO Den Haag. De gasten kropen net voor rust steeds meer uit hun schulp en hadden zowaar nog een paar kleine mogelijkheden, maar Robin Roefs, keepend in alle wedstrijden van het bekertoernooi tot nu toe, maakte een solide indruk.

Ook na de theepauze liep het moeizaam bij N.E.C. De 21-jarige Roefs was wel alert en had een mooie redding in huis op het schot van ADO Den Haag-verdediger Tyrese Asante, die zomaar het hele veld overstak. De invalbeurt van Sylla Sow na een klein uur spelen kwam op het juiste moment. De naam van de spits galmde door het hele stadion en dat gaf de mannen van Meijer nieuwe energie.

Beslissing

Sow, debuterend tijdens de 3-1 overwinning op Heracles Almelo afgelopen weekend, had direct de mogelijkheid om te scoren, ware het niet dat er nog een verdediger op de doellijn stond. Enkele minuten later was het alsnog raak: Proper verdubbelde de marge met een verwoestende uithaal in de kruising. In minuut 67 zorgde Chery voor de definitieve beslissing door de 3-0 beheerst in de linkeronderhoek te plaatsen. Het was alweer het derde doelpunt van Chery in Nijmeegse dienst.

Door de zege zet de ongeslagen reeks van tien officiële wedstrijden voort en plaatsen de Nijmegenaren zich voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Zaterdagavond gaat N.E.C. als één van de vier clubs de koker in tijdens de loting. Een dag eerder komt de club alweer in actie: N.E.C. brengt vrijdag om 20.00 uur een bezoek aan RKC Waalwijk in speelronde 21 van de Eredivisie.

Scoreverloop

2. Koki Ogawa 1-0
62. Dirk Proper 2-0
67. Tjaronn Chery 3-0

Opstelling N.E.C: Roefs; Van Rooij, Sandler (77. Ross), Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers (59. Gonzalez), Chery (77. Olden Larsen), Proper; Sano, Koki (59. Sow), Hansen (71. Yvandro)

Eredivisie Vrijdag 1 maart 2024 KRAS Stadion
FC Volendam
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
2 Feyenoord 55
3 FC Twente 47
4 AZ 42
5 Ajax 36
6 Go Ahead 34
7 NEC 33
8 FC Utrecht 32
9 Sparta R'dam 29
10 Heerenveen 28
11 PEC Zwolle 27