NIEUWS

N.E.C. wint spannende wedstrijd in Volendam

datum icoon 15-09-2020
readtime icoon 4 min leestijd

N.E.C. heeft de eerste uitzege van het seizoen te pakken. Op bezoek bij Volendam was het erg lang spannend, maar uiteindelijk gingen de Nijmegenaren er met een 3-1 overwinning vandoor.

Na de thuisoverwinning op Jong Ajax van vrijdagavond jongstleden was N.E.C. met een goed gevoel naar Volendam afgereisd. De overwinning op de Amsterdammers (2-1) bood de ploeg van trainer Rogier Meijer het nodige zelfvertrouwen en na een weifelend begin vertaalde zich dat ook in een dot van een kans. Joep van der Sluijs, basisdebutant in het Nijmeegse elftal, werd knap vrijgespeeld en kogelde de bal op de lat. De daaropvolgende rebound werd door Elayis Tavsan tegen Nordin Bakker, de Volendamse doelman, aan geschoten. Diezelfde Tavsan benutte daarna ook zijn tweede grote mogelijkheid niet.

Na een kwartier meldde ook Het Andere Oranje zich aan het front. Norbert Alblas was nodig om een kopbal van Martijn Kaars uit de hoek te plukken en de doelman moest ook handelend optreden na een hard schot van Francesco Antonucci, de spelmaker van Volendam. Dat was echter een opleving van korte duur, want het was N.E.C. dat na 25 minuten voetballen op De Dijk verdiend de voorsprong pakte. Tavsan werd na een sterke actie van spits Rangelo Janga gevonden en vervolgens was het bij de derde keer scheepsrecht voor de vleugelaanvaller van de Nijmegenaren. Zijn lage schot was onhoudbaar voor Bakker: 0-1.

Niet veel later lag de tweede N.E.C.-goal ook al in het netje. Janga stond helemaal vrij in het strafschopgebied en linksback Souffian El Karouani slaagde er op knappe wijze in om de bal vanaf links op zijn voorhoofd te leggen. De spits kopte feilloos raak (0-2) en daarmee stond de ploeg van Meijer na een half uur al op een bijzonder comfortabele voorsprong. Volendam schotelde het mopperende thuispubliek voor rust niet meer voor dan een kopbal op de bovenkant van de lat van Marco Tol en de Wijdbroeken hadden nog geluk dat de grabbelende keeper Bakker de bal net niet in zijn eigen doel werkte.

In de rust liet Wim Jonk, de trainer van Volendam, het ongetwijfeld donderen in de kleedkamer. De palingboeren startten de tweede helft namelijk bijzonder fel en N.E.C. had aardig wat moeite om de jagende oranjehemden van zich af te houden. In minuut 55 verscheen Kaars dan ook vrij voor het doel en hij leek de aansluitingstreffer in te koppen, maar hij had buiten Alblas gerekend. Met een schitterende redding voorkwam hij een tegengoal en tien minuten later frustreerde de Nijmeegse goalie het publiek opnieuw door een ogenschijnlijk doelpunt van Kaars op het allerlaatste moment te verijdelen.

Het was echter wel duidelijk dat Volendam de hoop op een resultaat nog lang niet had opgegeven en dat N.E.C. alle zeilen moest bijzetten om de pot achterin dicht te houden. De mannen van Meijer kwamen amper nog toe aan het eigen spel en ook van counteren kwam het even niet. De tweede helft stond in het teken van overleven en de tijd kroop bijzonder langzaam richting de negentigste minuut. Dat gebeurde uiteraard wel in het nadeel van de gastheren en N.E.C. zette alles op alles om de wedstrijd op slot te gooien. Met nog tien minuten op de klok stond de Nijmeegse voorsprong van twee goals nog steeds op het scorebord.

De Wijdbroeken zetten vervolgens alles op alles, kregen er een extra aanvaller bij en gooiden de bal meermaals het strafschopgebied in. Diep in blessuretijd kreeg dat resultaat: Kaars wist eindelijk te scoren na een onvervalste scrimmage en heel even werd het nog spannend. Lang duurde dat niet. In de daaropvolgende aanval stoomde invaller Anton Fase door en bediende hij Janga, die de 1-3 binnenliep en de punten daarmee veiligstelde. De overwinning in Volendam is de eerste uitoverwinning van dit seizoen voor N.E.C, dat met vertrouwen kan toewerken naar de volgende wedstrijd. Die wordt zondag aanstaande thuis tegen Almere City gespeeld.