Algemeen

Perspraat #RKCNEC: “Goede lijn doorzetten”

Perspraat #RKCNEC: “Goede lijn doorzetten”

Na het bereiken van de halve finale van de TOTO KNVB Beker reist N.E.C. vrijdag vol vertrouwen af naar Waalwijk voor de onderlinge confrontatie met RKC Waalwijk. De ploeg van Rogier Meijer is al tien officiële wedstrijden ongeslagen, maar de trainer en doelman Jasper Cillessen zijn op hun hoede voor de huidige nummer 16 van de ranglijst.

“Zij zitten natuurlijk in een lastige situatie en moeten punten pakken, maar dat willen wij ook. Voor ons is het zaak om de goede lijn van voorbije weken door te zetten”, vertelt Cillessen in Perspraat van N.E.C. TV. De doelman heeft genoten van de doordeweekse bekeravond. “Tuurlijk wil je het liefst alles spelen, maar ook vanaf de bank heb ik een mooie avond gehad.”

Meijer weet dat de 3-0 overwinning van de Nijmegenaren op RKC Waalwijk eerder dit seizoen niets zegt over de ontmoeting van vrijdag. “Morgen is een totaal andere wedstrijd. Als we zo voetballen als de afgelopen weken hebben we een goede kans, maar RKC Waalwijk is gewoon een prima ploeg. De nederlaag tegen FC Twente (3-0, red.) afgelopen weekend was geflatteerd. We zullen scherp moeten zijn.”

Bekijk Perspraat RKC Waalwijk - N.E.C. hieronder!

Eredivisie Vrijdag 1 maart 2024 KRAS Stadion
FC Volendam
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
2 Feyenoord 55
3 FC Twente 47
4 AZ 42
5 Ajax 36
6 Go Ahead 34
7 NEC 33
8 FC Utrecht 32
9 Sparta R'dam 29
10 Heerenveen 28
11 PEC Zwolle 27