Transfernieuws

Syb van Ottele vertrekt naar SC Heerenveen 

Syb van Ottele vertrekt naar SC Heerenveen 

Syb van Ottele vertrekt per direct naar SC Heerenveen. De 18-jarige middenvelder annex verdediger uit Nijmegen tekent een meerjarig contract bij de Friese Eredivisionist. Van Ottele beschikte over een aflopend contract bij N.E.C. 

De geboren Nijmegenaar werd al op jonge leeftijd opgenomen in de Voetbalacademie van N.E.C. en doorliep sindsdien de gehele jeugdopleiding. Op 28 augustus van vorig jaar, tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen SC Cambuur (2-0), maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. Met inmiddels negen optredens op de teller scheiden beide wegen nu vroegtijdig.  

Algemeen directeur Wilco van Schaik: “Syb gaf enige tijd geleden bij ons aan te willen vertrekken om een vervolgstap te maken in zijn carrière. Die keuze hebben we als club te respecteren, ondanks dat het een speler is die uit de eigen kweek komt en pas dit seizoen bij het eerste elftal is aangesloten. Toen SC Heerenveen zich meldde hebben we goede afspraken kunnen maken, zowel voor nu als voor in de toekomst. We wensen Syb veel succes in Friesland!” 

Keuken Kampioen Divisie Maandag 25 januari 2021 Jan Louwers Stadion
FC Eindhoven
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 47
2 Almere 47
3 Graafschap 41
4 NAC Breda 37
5 Go Ahead 35
6 NEC 35
7 FC Volendam 34
8 Telstar 31
9 FC Eindhoven 27
10 Roda JC 26