Transfernieuws

Syb van Ottele vertrekt naar SC Heerenveen 

Syb van Ottele vertrekt naar SC Heerenveen 

Syb van Ottele vertrekt per direct naar SC Heerenveen. De 18-jarige middenvelder annex verdediger uit Nijmegen tekent een meerjarig contract bij de Friese Eredivisionist. Van Ottele beschikte over een aflopend contract bij N.E.C. 

De geboren Nijmegenaar werd al op jonge leeftijd opgenomen in de Voetbalacademie van N.E.C. en doorliep sindsdien de gehele jeugdopleiding. Op 28 augustus van vorig jaar, tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen SC Cambuur (2-0), maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. Met inmiddels negen optredens op de teller scheiden beide wegen nu vroegtijdig.  

Algemeen directeur Wilco van Schaik: “Syb gaf enige tijd geleden bij ons aan te willen vertrekken om een vervolgstap te maken in zijn carrière. Die keuze hebben we als club te respecteren, ondanks dat het een speler is die uit de eigen kweek komt en pas dit seizoen bij het eerste elftal is aangesloten. Toen SC Heerenveen zich meldde hebben we goede afspraken kunnen maken, zowel voor nu als voor in de toekomst. We wensen Syb veel succes in Friesland!” 

Keuken Kampioen Divisie Woensdag 12 mei 2021 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
FC Dordrecht

Stand Keuken Kampioen Divisie
2 Graafschap 76
3 Go Ahead 74
4 Almere 74
5 NAC Breda 73
6 FC Volendam 63
7 NEC 63
8 Roda JC 57
9 Excelsior 48
10 Helmond Sp. 44
11 TOP Oss 44