NIEUWS

Einde seizoen N.E.C. na verlies tegen Fortuna Sittard

datum icoon 16-05-2022
readtime icoon 2 min leestijd

N.E.C. heeft zondagmiddag niet het laatste ticket voor de nacompetitie gepakt. Het verloor op de laatste speeldag met 0-1 van Fortuna Sittard.

In het eerste kwartier, waarin de beide ploegen vooral aan het aftasten waren, kreeg Fortuna de kansen. De eerste mogelijkheid was voor Mats Seuntjens die de bal in de handen van Mattijs Branderhorst schoot. Op de tweede kans had de N.E.C.-goalie geen antwoord. Zian Flemming schoof een sluw hakballetje van Seuntjens bekeken binnen: 0-1. Het antwoord liet even op zich wachten, maar in de 24e minuut was Jonathan Okita dichtbij de gelijkmaker. De linksbuiten liet de bal buiten de zestien even stuiteren en haalde daarna kiezelhard uit. Yannick van Osch stond goed op te letten en voorkwam hiermee een Nijmeegse treffer. In het verdere verloop van de eerste helft was het overgrote deel van het balbezit voor N.E.C., maar de ploeg van Rogier Meijer wist dit overwicht niet om te zetten in kansen.

Na zestig minuten spelen besloot Meijer vers bloed in te brengen met Javier Vet, Ibrahim Cissoko en Ilias Bronkhorst. Dit deed de ploeg zichtbaar goed. N.E.C. kreeg eindelijk druk op de ketel en was via Javier Vet al snel dichtbij de gelijkmaker. De middenvelder schoot hard op doel, maar hier kon van Osch nog ternauwernood op redden. N.E.C. had de smaak hierna te pakken en had via Okita de gelijkmaker op de schoen. Uit een standaardsituatie kreeg hij de bal voor de voeten en dacht hij de goal te maken. Hij hield het hoofd echter niet koel genoeg en schoot de bal over. N.E.C. bleef de ballen maar voor de goal gooien, maar dit leidde tot weinig succes. De Nijmegenaren hadden nog een sterk slotoffensief, waarin de wedstrijd compleet open lag. Elayis Tavsan kreeg in eerste instantie de kans op de gelijkmaker, maar op miraculeuze wijze dook Zian Flemming de bal uit het doel. In de tegenstoot besliste Lisandro Semedo de wedstrijd ook niet en bleef het nog heel even spannend. De goal viel echter niet meer en dus bleef het bij 0-1 en plek tien op de ranglijst.