NIEUWS

Goffertstadion tot nader order gesloten

datum icoon 19-10-2021
readtime icoon 2 min leestijd

Naar aanleiding van het incident afgelopen zondag in het Goffertstadion in Nijmegen, heeft omgevingsdienst ODRN vandaag met de eigenaar, de gemeente Nijmegen, besproken dat het stadion voorlopig moet worden gesloten. Het hoofdgebouw (receptie, kantoren en horeca voor bijeenkomsten) blijven wel toegankelijk.

Het is niet bekend wat de oorzaak is van het instorten van de tribune en omdat de veiligheid van het publiek voorop staat, laat de gemeente een extern bureau onderzoek doen. Dat onderzoek moet duidelijk maken hoe dit incident heeft kunnen gebeuren. Dit betekent dat het stadion tot nader order is gesloten.

“We begrijpen de keuze van de gemeente om het stadion tot nader order te sluiten”, aldus woordvoerder Nick van der Cammen. “Voor ons is het van belang dat er gedegen onderzoek wordt uitgevoerd, waarbij in de toekomst de veiligheid van iedereen in het stadion gewaarborgd moet zijn. Dit besluit betekent tegelijkertijd dat wij verder gaan kijken naar een externe locatie om – tenminste voor de korte termijn – onze wedstrijden af te werken. De gesprekken met andere clubs en de KNVB lopen al sinds gisteren, omdat we hier op voorbereid waren.”

De ODRN onderzoekt ook zelf welke controles er in de afgelopen periode zijn uitgevoerd in het Goffertstadion. Hierover kunnen nog geen mededelingen worden gedaan.