NIEUWS

Magnus Mattsson voor recordbedrag naar FC Kopenhagen

datum icoon 01-02-2024
readtime icoon 2 min leestijd

Magnus Mattsson maakt per direct de overstap naar FC Kopenhagen. Op de slotdag van de winterse transferwindow kwamen N.E.C. en de Deense grootmacht tot een akkoord. De transfer schiet het recordbedrag dat N.E.C. in 2011 ontving voor spits Björn Vleminckx uit de boeken.

Mattsson kwam in de zomer van 2021 naar N.E.C. De middenvelder, die in de eerste twee seizoenen bij N.E.C. vooral uitkwam op de vleugels, werd als clubtopscorer overgenomen van het Deense Silkeborg. In zijn eerste twee seizoenen in Nijmegen scoorde Mattsson acht doelpunten.

Vanaf de voorbereiding van de huidige voetbaljaargang kwam Mattsson als middenvelder volledig tot bloei. De 24-jarige Deen kwam in negentien Eredivisieduels tot elf doelpunten. Vier keer was Mattsson de aangever.

Dat maakte dat technisch directeur Carlos Aalbers niet over één nacht ijs ging toen vijftienvoudig landskampioen FC Kopenhagen zich eind vorige week in Nijmegen meldde. “Het is een flinke aderlating dat we Magnus kwijt zijn. Bij eenaanbod dat je niet kán weigeren,moet je denken aan de lange termijn van de club. Magnus heeft de afgelopen dagen op mijn deur geklopt en aangegeven dat hij deze stap wilde maken. Hij kan bij Kopenhagen Champions League spelen en zijn familie komt daar vandaan. Wij wilden hem enkel laten gaan als we de hoofdprijs zouden krijgen. We kunnen trots zijn dat dat is gelukt.”