NIEUWS

N.E.C. besluit fantastisch seizoen in stijl met 1-4 zege op Almere City FC

datum icoon 19-05-2024
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. heeft de laatste wedstrijd van het Eredivisieseizoen winnend afgesloten. Op bezoek bij Almere City FC won de ploeg van trainer Rogier Meijer met 1-4. Tjaronn Chery was de grote man met betrokkenheid bij alle vier de treffers aan Nijmeegse zijde.

Het was nog wel Almere dat de wedstrijd na twintig minuten openbrak. Rajiv van La Parra strafte verdedigend geklungel in de Nijmeegse defensie genadeloos af met een goedgeplaatst schot buiten bereik van Jasper Cillessen. Maar nog voor rust draaide N.E.C. het helemaal om met twee kopgoals van niet bepaald de langste spelers: Kodai Sano en Dirk Proper. Bij beide treffers was Tjaronn Chery de aangever.

Papa Koki

Ondanks zijn twee assists zou Chery toch niet helemaal tevreden de kleedkamer hebben opgezocht in de rust. De spelmaker kreeg tussen zijn twee assists door een niet te missen kans op aangeven van Youri Baas, maar zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door Sherel Floranus.

Na rust voltrok zich een open wedstrijd waarin beide ploegen geregeld gevaarlijk wisten te worden. N.E.C. was daarin het meest succesvol via Koki Ogawa. De Japanse spits, dit weekend voor de tweede keer vader geworden van een dochter, stond op de juiste plaats om een gekraakte poging van Chery tegen de touwen te schieten.

Records

De goal van Chery was het 68e en laatste doelpunt van het reguliere Eredivisieseizoen. Dat zijn elf doelpunten meer dan het record van N.E.C. voorafgaand aan dit seizoen. En naast het doelpuntenrecord evenaart N.E.C. met de zege op Almere City FC ook het puntenrecord uit het seizoen 1971-1972 (53).

Deze magische cijfers brengen N.E.C. na 34 speelronden op de zesde plaats, een plaats die recht geeft tot de play-offs om Europees voetbal. Daarin neemt N.E.C. het donderdag in het eigen Goffertstadion op tegen nummer negen Go Ahead Eagles. De aftrap is dan om 18.45 uur.

Scoreverloop

19. Rajiv van La Parra 1-0
33. Kodai Sano 1-1
45+1. Dirk Proper 1-2
63. Koki Ogawa 1-3
80. Tjaronn Chery 1-4

Opstelling N.E.C.: Cillessen; Pereira, Ross, Verdonk, Baas; Hoedemakers (83. Rossen), Chery, Proper (70. Schöne); Hansen (46. Sow), Koki (83. Olden Larsen), Sano