NIEUWS

N.E.C. moet genoegen nemen met een punt

datum icoon 10-09-2022
readtime icoon 4 min leestijd

N.E.C. nam het zaterdagmiddag om 16.30 uur in het Goffertstadion op tegen hekkensluiter Fortuna Sittard. Nadat de Nijmegenaren vorige week uit bij SC Heerenveen met een overtalsituatie op een bloedeloos gelijkspel bleven steken, pakte de ploeg van trainer Rogier Meijer zaterdag wederom niet de volle buit. Na een knappe goal van Oguzhan Ozyakup kwamen de Limburgers in de 71e minuut op 0-1 voorsprong. In de slotfase van de wedstrijd wist Pedro Marques een punt voor de Nijmegenaren te redden, waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde. N.E.C. wacht door de puntendeling nog steeds op haar eerste thuisoverwinning van het seizoen.

Twee minuten na het eerste fluitsignaal was N.E.C. heel dicht bij de openingstreffer: Mikkel Duelund kon een scherp aangesneden vrije trap Oussama Tannane van dichtbij één op één inkoppen, maar stuitte op doelman Ivor Pandur. Vervolgens kregen de Nijmegenaren in korte tijd twee vrije trappen net buiten de zestien, maar de pogingen van Oussama Tannane en Lasse Schöne brachten geen verandering op het scorebord. Na twintig minuten spelen kwam N.E.C. weer dichtbij, maar de aanval vanaf de rechterkant verdween via een Limburgs been voorbij de achterlijn. In de 25e minuut kregen de supporters in het Goffertstadion een replica van de eerste kans voorgeschoteld, maar ook deze scherpe vrije trap van Tannane wist het net niet te vinden: weer stond Pandur goed gepositioneerd. Een schot van jeugdexponent Bart van Rooij enkele minuten later werd ook niet in een doelpunt omgezet.

N.E.C. bleef vervolgens op de Sittardse deur kloppen: na een half uur spelen waagde Elayis Tavsan een poging van afstand, maar doelman Pandur redde knap in de korte hoek. Een paar minuten later kreeg Fortuna haar eerste grote kans: de vrije trap van de Turkse vedette Burak Yilmaz vloog richting de kruising, maar doelman Jasper Cillessen wist met een prachtige redding een tegengoal te voorkomen. Vijf minuten voor rust werd Tavsan richting het doel van Fortuna Sittard gelanceerd, de pijlsnelle jeugdinternational wachtte echter te lang, waardoor het daaropvolgende schot door geblokt kon worden. Met een brilstand op het scorebord gingen beide ploegen vervolgens aan de thee.

Zowel N.E.C. als Fortuna Sittard begonnen erg rommelig aan de tweede helft en het spel verliep moeizaam. Kleine overtredingen over en weer resulteerde in de 55e minuut in de eerste kaart: Fortuna-speler Deroy Duarte kreeg van scheidsrechter Dieperink een gele prent. Na een uur spelen verving Ibrahim Cissoko linksbuiten Mikkel Duelund. De Nederlandse aanvaller met Guinese roots bracht na rust het eerste leven in het spel en kreeg na vijf minuten zijn eerste kans, maar wist de bal niet tussen de palen te krijgen. Enkele minuten later probeerde Schöne het met een volley vanaf buiten de zestien, echter zonder succes. Even daarna valt de eerste goal van de wedstrijd: Oguzhan Özyakup vindt het uiterste hoekje van de kruising en verschalkt doelman Cillessen knap. Na de 0-1 gingen de mannen van trainer Rogier Meijer direct op zoek naar de gelijkmaker. Na 80 minuten spelen wisten de Nijmegenaren de bal nog steeds niet langs doelman Pandur te krijgen. De slotfase van de wedstrijd kenmerkt zich door veel overtredingen van Limburgse kant: Arianit Ferati, Dimitrios Siovas en Oguzhan Özyakup ontvingen een gele kaart; invaller Dogan Erdogan kreeg er zelfs twee en mocht na 10 minuten spelen weer gaan douchen.

N.E.C. kreeg zes minuten blessuretijd, die niet onbenut bleven: in de 96e minuut schoot Marques van dichtbij raak: 1-1. De Limburgers komen direct daarna dichtbij, maar van Rooij wist met een mooie sliding het gevaar te keren. Een tegenaanval van de Nijmegenaren leverde geen goal op, waardoor de Nijmegenaren voor de vierde keer op rij de wedstrijd met een gelijkspel op het scorebord eindigen.