NIEUWS

N.E.C. speelt gelijk tegen Telstar

datum icoon 05-04-2021
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. heeft de punten in de thuiswedstrijd tegen SC Telstar gedeeld: 1-1. Op slag van rust sloeg N.E.C. toe. Door een goede corner van Joep van der Sluijs zag de verdediger van Telstar geen andere optie dan de bal in eigen goal te werken. Na de rust kwam Telstar beter uit de kleedkamer, met de 1-1 tot gevolg. Plet kopte raak uit een hoekschop. In de rest van de wedstrijd kwamen beide ploegen niet meer tot scoren waardoor de puntendeling een feit was.

Trainer/coach Rogier Meijer opteerde voor het welbekende 5-3-2 systeem tegen Telstar. Dat betekende dat Mattijs Branderhorst het Nijmeegse doel verdedigde. Voor hem vormden Bukusu, Odenthal en Barreto het centrum van de defensie van de Rood-Groen-Zwarten. De flanken werden bestreken door van Rooij en El Karouani. Het middenveld werd gevormd door Proper, Vet en van der Sluijs. Janga en Tavsan vormden samen het aanvalsduo.

De eerste kans van de wedstrijd was voor N.E.C. Na een afgeslagen corner zette El Karouani de bal nogmaals in de zestien voor. De bal eindigde bij Javier Vet, die met een soort halve omhaal het doel probeerde te vinden. Zijn bal eindigde echter jammerlijk naast het doel van Telstar keeper Jasper Schendelaar. Een kwartier later testte Joep van der Sluijs, in de basis beginnend om dat Jordy Bruijn met een blessure afwezig was, de doelman met een schot uit de draai. Schendelaar kon de bal echter makkelijk controleren. De middenvelder was even later weer gevaarlijk met een voorzet uit een vrije trap, die met moeite verwerkt werd door Schendelaar. Rond de veertigste minuut was het driemaal scheepsrecht voor de middenvelder. Uit zijn corner kwam de voorsprong, doordat de verdediger van Telstar de bal in eigen doel werkte: 1-0. De eerste kans voor Telstar kwam op slag van rust met een afstandsschot van Vandermeulen. Branderhorst was echter attent en ving de bal.

Na de thee was het Telstar met de eerste kans. Lesley Bakker kon na een combinatie uithalen, maar stuitte op Mattijs Branderhorst. In de corner die volgde was de doelwachter echter kansloos op een kopstoot van Glynor Plet, waardoor Telstar weer op gelijke hoogte kwam in de Goffert. Rond de zeventigste minuut leek wederom een corner van Telstar voor een doelpunt te zorgen, ware het niet dat Branderhorst een katachtige reflex in huis had op de inzet van Regeling. Het was vijf minuten voor tijd aan een uitstekende ingreep van Bart van Rooij te danken dat Telstar niet een vrije schietkans had. De rechtsback was attent nadat de bal in de zestien bleef hangen met een uitstekende sliding. Vlak voor tijd was N.E.C. via een kans voor Jonathan Okita nog dichtbij de winnende treffer, ware het niet dat de Duitser stuitte op Schendelaar. Zo bleef de 1-1 op het scorebord staan in het Gofferstadion. N.E.C. blijft met dit punt op plek zes staan in de Keuken Kampioen Divisie met 57 verzamelde punten. De volgende tegenstander voor de Nijmegenaren is Excelsior, aankomende vrijdag in het Van Donge & De Roo Stadion.