NIEUWS

N.E.C. verlengt contract van Lasse Schöne

datum icoon 14-12-2022
readtime icoon 2 min leestijd

N.E.C. en Lasse Schöne hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2023. De nieuwe verbintenis van de aanvoerder is met één jaar verlengd, tot de zomer van 2024.

Lasse Schöne vertelt: “Ik heb in een eerder stadium aangegeven dat mijn keuze onder andere betrekking heeft op mijn fysieke gesteldheid en speelplezier. Ik voel me nog altijd erg fit en dat heeft er mede voor gezorgd dat ik heb besloten om er nog een seizoen aan vast te plakken. Het vertrouwen dat de club in me heeft uitgesproken was een andere belangrijke factor. Ik voel me hier thuis en ben blij en trots ook volgend seizoen het shirt van N.E.C. te mogen dragen.”

“Lasse is een op en top professional. Dat zie je in zijn hele doen en laten. Een voorbeeld hiervan is dat hij dit seizoen, op de respectabele leeftijd van 36 jaar, nog geen minuut mistte tijdens trainingen en in de Eredivisie. Als aanvoerder en ervaringskundige neemt hij zijn medespelers bij de hand en hij doet dat met een grote passie voor de sport. We zijn ontzettend blij dat hij ook volgend seizoen onderdeel is van onze selectie”, aldus technisch directeur Carlos Aalbers.

Lasse Schöne kwam van 2008 tot en met de zomer van 2012 al vier seizoenen uit voor N.E.C. In de zomer van 2021 streek hij opnieuw neer in Nijmegen, tussentijds kwam hij uit voor Ajax en sc Heerenveen. De Deense middenvelder speelde tot op heden 401 wedstrijden in de Eredivisie en is daarmee recordhouder als buitenlander met de meeste duels op het hoogste Nederlandse voetbalniveau.