NIEUWS

N.E.C. verliest in eigen huis van De Graafschap in eerste wedstrijd met supporters

datum icoon 21-02-2021
readtime icoon 4 min leestijd

N.E.C. heeft de thuiswedstrijd tegen De Graafschap met 1-2 verloren. De doelpunten in de Goffert vielen allemaal in de tweede helft. Het was de Graafschap die de score opende via een counter die eindigde bij van Mieghem: 0-1. De Graafschap verdubbelde een kwartier voor tijd de voorsprong via een doelpunt van ex-N.E.C.’er Ted van de Pavert: 0-2. N.E.C. scoorde nog wel via Tavsan de 1-2 maar kwam jammerlijk niet meer tot nog een doelpunt waardoor het de drie punten aan de Graafschap moest laten.

In de eerste wedstrijd van het jaar waar publiek weer gedeeltelijk toegestaan werd, koos trainer Rogier Meijer voor vrijwel dezelfde namen als die hij liet spelen in het bekerduel tegen VVV-Venlo. De enige wijziging vond plaats tussen de palen, waar Norbert Alblas weer het Nijmeegse doel mocht verdedigen.

Het was de Graafschap die het eerste gevaar stichtte na ongeveer een kwartier. Een verre inworp van Toine van Huizen kwam via de kluts uiteindelijk terecht bij Jasper van Heertum, die de bal over het doel van Alblas schoot. Een paar minuten later kwam de Graafschap er via een pijlsnelle counter uit via van Mieghem. De vleugelaanvaller haalde uit maar vond Alblas in zijn weg naar het doel. Uit de resulterende corner kopte Lieftink over. N.E.C. probeerde wel aan te vallen, maar maakte in de laatste fase veel fouten. Hierdoor bleef echt gevaar van de Nijmegenaren uit. Rond de 25e minuut leek N.E.C. te kunnen ontsnappen met een snelle counter, welke echter met een overtreding eruit werd gehaald door Jasper van Heertum. Hij moest dit bekopen met een gele kaart. In de 35e minuut leek N.E.C. de voorsprong te pakken, ware het niet dat Tavsan uiteindelijk werd teruggefloten voor buitenspel. Op slag van rust was ex-N.E.C.’er Ted van de Pavert met een kopbal na een scherp aangesneden voorzet dichtbij de openingstreffer voor de Graafschap. Zijn kopbal scheerde echter langs de verkeerde kant van de paal. Beide ploegen wisten geen gevaar meer te stichten en maakten de weg naar de kleedkamers na het fluitsignaal van scheidsrechter Oostrom.

De tweede helft begon N.E.C. vol goede moed, wat vrij snel resulteerde in een schietkans van Jordy Bruijn. Hij stuitte echter op doelwachter Rody de Boer. Een paar minuten later was het echter de Graafschap dat de score opende. Seuntjens stuurde van Mieghem weg met een dieptepass. Hij twijfelde niet en rondde af: 0-1. Twintig minuten later leek N.E.C. weer op gelijke hoogte te komen via een schot van Elayis Tavsan. Zijn poging spatte echter jammerlijk uiteen op de lat. In de 76e minuut verdubbelde de Graafschap de voorsprong. Ted van de Pavert ontsnapte aan de aandacht van de verdedigers en verschalkte Alblas: 0-2. N.E.C. maakte vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Tavsan speelde zichzelf mooi vrij en schoot raak: 1-2. Het aanwezige publiek zorgde voor oorverdovend gejuich vanaf de tribunes. Met nog vijf minuten op de klok wisten de Nijmegenaren dat het een slotoffensief nodig had om nog tot een resultaat te komen. Helaas wisten de rood-groen-zwarten De Graafschap keeper Rody de Boer niet meer in gevaar te brengen, waardoor de 1-2 stand op het scorebord bleef staan.

N.E.C. bedankt alle supporters die vandaag aanwezig zijn geweest bij de wedstrijd en deel hebben genomen aan het onderzoek. Op naar een vol Goffertstadion!