NIEUWS

N.E.C. verliest na verlenging van VVV in Almelo: 1-2

datum icoon 17-02-2021
readtime icoon 4 min leestijd

N.E.C. heeft de wedstrijd in Almelo tegen VVV verliezend afgesloten: 1-2. VVV kwam in Almelo op voorsprong door een klutsgoal van topschutter Giakoumakis: 0-1. Na rust kwam N.E.C. beter in de wedstrijd, wat resulteerde in een gelijkmaker van Rangelo Janga. In de reguliere speeltijd wisten beiden ploegen geen goals meer te maken, waardoor de wedstrijd verlengd werd. In de verlenging nam VVV via invaller Shebani op slag van rust weer de leiding: 1-2. In de tweede helft van de verlenging wist N.E.C. de stand niet meer gelijk te trekken waardoor de eindstand bereikt was.

Trainer Rogier Meijer koos in Almelo voor een enigszins gewijzigde basisopstelling. Aanvoerder Rens van Eijden en Dirk Proper moesten het treffen aan zich voorbij laten gaan door een schorsing. Er werd gekozen voor de inbreng van Édgar Barreto in het hart van de verdediging. Naast Bruijn en Vet werden op de flanken Sellouf en Tavsan geposteerd. Okita en Janga bekleedden de spitspositie in Erve Asito.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan het treffen. Ze wilden wel de aanval zoeken, maar deden dit op een conservatieve wijze. Zo kan het tactische steekspel tussen de twee ploegen beginnen. De eerste echte kans van de wedstrijd werd meteen afgemaakt door topschutter Giakoumakis. De bal bleef in een kluts hangen voor het doel van Branderhorst, waarna de Griek niet twijfelde en de doelwachter van N.E.C. verschalkte: 0-1. Even later stoomde VVV-er Zinedine Machach op aan de rechterflank, maar zijn voorzet kon net op tijd uit de doelmond worden gehaald door Barreto. Na een overtreding van diezelfde Barreto, een minuut later, mocht Vito van Crooij daarna van een meter of achttien aanleggen voor een vrije trap. Via de muur belandde zijn inzet nét over het doel van Branderhorst. VVV bleef het veldoverwicht houden en was via een spectaculaire omhaal van Giakoumakis na een half uur dichtbij de volgende treffer. Verder dan enkele speldenprikjes kwam N.E.C. niet en dus bleef de stand bij rust 0-1.

Na de thee was het VVV met het eerste wapenfeit. Linksback Guwara stoomde via links op en trok de bal voor. Vito van Crooij mistte de bal echter opzichtig en daarmee de kans op een tweede Venlose treffer. Het eerste gevaar van de tweede helft van N.E.C. kwam van de voet van Elayis Tavsan. De vleugelaanvaller haalde vanaf een meter of twintig uit met links, maar zijn poging werd onschadelijk gemaakt door Delano van Crooij. N.E.C. kwam steeds beter in de wedstrijd en beloonde zichzelf in de 57e minuut met de gelijkmaker. Rangelo Janga draaide handig weg van twee VVV verdedigers en plaatste de bal vakkundig in de linkerhoek: 1-1.  Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer. In minuut 83 was het Elayis Tavsan die opnieuw van afstand uithaalde en daarbij wederom van Crooij op zijn weg vond. Net voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Giakoumakis nog een dot van een kopkans, maar hij kreeg geen kracht achter de bal. Ook leek Vito van Crooij keeper Branderhorst te kunnen omspelen, ware het niet dat Jordy Bruijn in een uiterste krachtinspanning de bal weg kon werken. Na 90 minuten bleef de stand steken op een gelijkspel. Na een kort rustmoment begon de verlenging.

Op slag van rust van de verlenging was het VVV dat weer de leiding nam. Een counter van de ploeg werd afgerond door invaller Shebani. Trainer Rogier Meijer probeerde met het inbrengen van het Belgische duo van de Wolf en Baeten de gelijkmaker te forceren. Helaas kwam N.E.C. in de slotfase van de verlenging te kort. Met opgeheven hoofd verlaat N.E.C. het bekertoernooi.