NIEUWS

Van Wermeskerken tekent contract bij N.E.C.

datum icoon 27-10-2023
readtime icoon 2 min leestijd

Sai van Wermeskerken komt de gelederen van N.E.C. per direct versterken. De 29-jarige Nederlander van Japanse afkomst heeft een contract voor één seizoen getekend en ligt vast tot 1 juli 2024.

Van Wermeskerken kwam begin deze week op proef bij N.E.C. Enkele trainingen verder heeft de verdediger, die bij voorkeur op de rechtsbackpositie speelt, trainer Rogier Meijer en technisch directeur Carlos Aalbers overtuigd.

Technisch directeur Carlos Aalbers licht toe: “Sai heeft de afgelopen dagen met onze selectie meegetraind en we zijn ervan overtuigd dat hij ons op dit moment kan helpen. Daarnaast is hij bekend met de Nederlandse voetbalcompetitie. We zijn blij dat hij al speelgerechtigd is voor de wedstrijd tegen AZ.”

Van Wermeskerken speelt al tien seizoenen in Nederland. Hij speelde meer dan 200 wedstrijden in het betaald voetbal voor PEC Zwolle, FC Dordrecht en SC Cambuur. Na een korte periode zonder club is Van Wermeskerken blij weer op de Nederlandse velden te gaan spelen. "Nederland is ook mijn land en de Eredivisie is een goede competitie", aldus de kersverse aanwinst van N.E.C.

Van Wermeskerken kan zondag in het uitduel met AZ in actie komen voor N.E.C. Hij gaat spelen met rugnummer 15.