NIEUWS

Voorbeschouwing N.E.C. - Go Ahead Eagles

datum icoon 23-05-2024
readtime icoon 4 min leestijd

In de halve finale van de play-offs om Europees voetbal gaat N.E.C. vanavond de strijd aan met Go Ahead Eagles, dat het Eredivisieseizoen afsloot op de negende plaats van de ranglijst. De Deventenaren wonnen afgelopen weekend met 1-2 bij FC Volendam. Een welkome opsteker voor de ploeg van trainer René Hake, omdat in de zes wedstrijden daarvoor niet gewonnen was. 

Ook N.E.C. beleefde een prima generale repetitie, al leek het daar in het begin van de uitwedstrijd tegen Almere City nog niet op. De Nijmegenaren voetbalden moeizaam en kwamen na twintig minuten spelen op achterstand door een doelpunt van Rajiv van La Parra. Daarna richtte de ploeg zich aan de hand van Tjaronn Chery op. De middenvelder verzorgde voor rust de assist bij zowel de 1-1 van Kodai Sano als de 1-2 van Dirk Proper. Na de 1-3 van Koki Ogawa zorgde Chery zelf nog voor een fraai slotakkoord door tien minuten voor tijd de 1-4 binnen te kogelen. 

N.E.C. strijdt tegen Go Ahead Eagles voor een plek in de finale van de play-offs. Dat doet het tegen een tegenstander waar deze voetbaljaargang al drie keer tegen gespeeld is. In de competitie werd het twee keer gelijk (1-1 in Nijmegen, 2-2 in Deventer), maar in de achtste finale van het bekertoernooi trok N.E.C. in januari van dit jaar met 2-1 aan het langste eind. De fenomenale volley waarmee Sai van Wermeskerken voor 2-0 zorgde, was dit seizoen een van de momenten om nooit meer te vergeten. 

Om er ook een ‘seizoen om nooit te vergeten’ van te maken moet N.E.C nog twee keer vlammen. Eerst vanavond tegen Go Ahead Eagles en daarna (als het goed is) zondagavond tegen de winnaar van de andere halve finale, die tussen FC Utrecht en Sparta. Daarbij kan in ieder geval de hulp van Bram Nuytinck weer worden ingeroepen. De verdediger moest de wedstrijd tegen Almere City door een schorsing aan zich voorbij laten gaan, maar mag tegen Go Ahead Eagles weer aantreden. 

Go Ahead Eagles lijkt het te moeten gaan doen zonder Willum Willumsson. De IJslander is gedeeld clubtopscorer bij de Eagles, maar is geblesseerd. Wel vinden we drie spelers met een N.E.C.-geschiedenis in de selectie van John Hake: Bas Kuipers, Thibo Baeten en Joris Kramer. Voor Sylla Sow is het treffen van vanavond een duel met de club waar hij in januari nog actief was. In november was hij zelfs nog trefzeker namens Go Ahead Eagles tegen N.E.C.

De Goffert moet kolken vanavond. De thuisvakken zitten weer vol en ook het uitvak zal vandaag tot de nok toe gevuld zijn. Met zijn allen nog twee keer opladen om een mooi seizoen te eindigen met iets tastbaars: een ticket voor de UEFA Europa Conference League!

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis, die opvallend genoeg ook de eerder benoemde bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles al floot. Hij wordt geassisteerd door de heren Diks en Ozinga. De aftrap is om 18.45 uur en de wedstrijd is in zijn geheel te bekijken op het open kanaal van ESPN.