De eerste competitiewedstrijd in 2022 is voor N.E.C. in een gelijkspel geëindigd. In een koude Goffert wisten de Nijmegenaren niet tot scoren te komen tegen Heracles Almelo, dat hetzelfde deed: 0-0.

Het voetbaljaar 2022 startte in een ijskoude Goffert, waar Heracles Almelo de opponent was. De formatie uit het oosten werd in de voorbereiding én in de eerste seizoenshelft al eens verslagen door N.E.C., maar in de eerste minuten leek het erop dat de gasten dat niet nog eens wilden laten gebeuren. Na vier minuten knalde Lucas Schoofs namelijk al op de paal. Toch konden de Heraclieden dat tempo niet volhouden en daardoor ontstond een wedstrijd zonder al te veel hoogtepunten. De mannen van Meijer kwamen er niet uit op de counter en omdat de Almeloërs weinig deden met het balbezit, viel er weinig te genieten.

Dat veranderde toen de Nijmegenaren rond de dertigste minuut de handschoen oppakten. Onder aanvoering van Elayis Tavsan, die zijn directe bewaker steeds vaker opzocht, werd de weg richting Heracles-keeper Blaswich gezocht. Die moest meteen twee keer handelend ingrijpen toen Tavsan de bal voor zijn linker had liggen, maar dat deed hij bekwaam. Omdat ook kopballen van Cas Odenthal en Sinan Bakis aan de andere kant niet over de doellijn gingen, werd de rust zonder goals bereikt en was het hopen op meer spektakel in de tweede helft.

Helaas kwamen de aanwezigen en de televisiekijkers thuis bedrogen uit. Na rust was er meer van hetzelfde te zien in de lege, koude en mistige Goffert. In het eerste kwartier van de tweede helft kreeg N.E.C. via Magnus Mattsson nog wel twee kansen om een doelpunt te maken en had Heracles door toedoen van Bakis aan de openingstreffer kunnen komen, maar het mocht allemaal niet baten. Mattijs Branderhorst en zijn collega aan de overkant hielden het doel ruim negentig minuten lang schoon en hoefden daar weinig moeite voor te doen, zodat het scorebord na het laatste fluitsignaal nog steeds dezelfde score liet zien als na het eerste: 0-0.