AZ trakteert N.E.C. op nederlaag in oefenduel

De tweede vriendschappelijke wedstrijd van de voorbereiding op het Eredivisie-seizoen 2021-2022 is voor N.E.C. uitgelopen op een nederlaag. AZ, de nummer drie van het afgelopen voetbaljaar, was met 4-1 te sterk op het complex van VV Dirkshorn.

AZ trad aan met veel van de basisspelers die vorig jaar furore maakten op het hoogste niveau en dus wist N.E.C. dat er een serieuze uitdaging te wachten stond. De formatie van trainer Rogier Meijer had een 13-1 overwinning op de amateurtak van N.E.C. in de benen en gebruikte dat vertrouwen om de Alkmaarders in de eerste helft uitstekend partij te bieden. Er werd prima positiespel gespeeld en de 1-0 van Myron Boadu kwam eigenlijk uit de lucht vallen.

De Nijmegenaren lieten zich echter niet kennen en na ruim een half uur voetballen stond het alweer gelijk. Jonathan Okita was de maker van het fantastische doelpunt: hij draaide zich vrij op een meter of twintig van het doel en plaatste de bal onhoudbaar in de kruising. In die fase had N.E.C. het betere van het spel en hing er nog een doelpunt in de lucht. Het was aan pech en een gebrek aan een secure eindpass te wijten dat de mannen van Meijer niet met een voorsprong gingen rusten.

In de tweede helft was alles anders. AZ, waar Calvin Stengs en Dani de Wit in de ploeg kwamen, schakelde een tandje bij en hield N.E.C. constant onder druk. De Nijmegenaren kwamen er niet meer uit en het was wachten op treffers. Die vielen uiteindelijk ook: Zakaria Aboukhlal maakte na een uur de 2-1 en twee kopgoals binnen vijf minuten van Sam Beukema bepaalden de eindstand op 4-1. Volgende week zaterdag zet N.E.C. de oefencampagne voort. Dan is AFC in Amsterdam de opponent