N.E.C. heeft in de kwartfinale zijn Waterloo gevonden in het bekertoernooi. Go Ahead Eagles was in het Goffertstadion met 0-2 te sterk.

Met ruim vierduizend enthousiaste N.E.C.-fans op de tribune in het Goffertstadion waren alle ingrediĆ«nten aanwezig om er een mooie bekeravond van te maken. Daar waren de Nijmeegse spelers zich duidelijk ook van bewust, want zij pakten meteen het initiatief. Dat leverde ook kansen op: Elayis Tavsan en Ali Akman kwamen oog in oog met de keeper van Go Ahead te staan, maar faalden. De gasten uit Deventer kwamen er spaarzaam uit en stichtten maar weinig gevaar. Toch grepen zij de voorsprong en dat was te danken aan een vlaag van verstandsverbijstering bij Souffian El Karouani. De linksback van N.E.C. greep zijn tegenstander vast in het strafschopgebied toen de bal al lang weg was, veroorzaakte daarmee een strafschop en zag dat Luuk Brouwers die benutte: 0-1.

Tot overmaat van ramp leverde een counter een paar minuten later ook meteen de 0-2 op. Cordoba stak Botos weg en de Griek rondde bekwaam af, waardoor de opgave er voor de Nijmegenaren niet gemakkelijker op werd gemaakt. Die moesten duidelijk even herstellen van die onverwachte tegenslag en kwamen pas vlak voor rust weer gevaarlijk door op de helft van Go Ahead. Goals vielen er echter niet. Dat was ook het probleem na de rust. De intentie om een doelpunt te maken was er wel bij N.E.C., maar de finesse in het strafschopgebied ontbrak. Daar kon ook Wilfried Bony, die na zestig minuten in werd gebracht, geen verandering meer in brengen. De Ivoriaanse spits hield verdedigers bezig en kwam twee keer tot schieten, maar wist doelman Noppert niet te kloppen. Dat hij vlak voor tijd ook nog eens geblesseerd uitviel, was een voor N.E.C. extra smet op een sowieso al pijnlijke avond.