Zondag om 16.45 uur trapte N.E.C. af in Leeuwarden voor het belangrijke duel met SC Cambuur. De beide ploegen hadden de laatste weken moeite met punten verzamelen en konden een driepunter goed gebruiken in de strijd om de achtste plaats. Een lastig uitduel werd beslist door een geniaal moment van gouden wissel Javier Vet, die met nog een kwartier op de klok de ploeg naar een 1-2 eindstand schoot.

De ploeg van Rogier Meijer kende een droomstart in het Cambuur Stadion. Na goed voorwerk van Ilias Bronkhorst kon Jonathan Okita een afgevallen voorzet zo binnen werken: 0-1. De Nijmegenaren konden echter niet lang genieten van de voorsprong. Na een pass door de verdediging kon de compleet vrijstaande Mitchel Paulissen de bal zo achter doelman Mattijs Branderhorst werken en tekende zo voor de gelijkmaker. De ploeg uit Leeuwarden had hierna het momentum te pakken en kreeg een grote kans via Issa Kallon. De buitenspeler zag echter zijn inzet gekeerd worden door puik keeperswerk van de N.E.C.-goalie. De Friezen bleven het betere van het veldspel houden en kregen ook een tweede grote kans. Na een goede voorzet van Doke Schmidt zag Roberts Uldrikis zijn kopbal voorlangs vliegen.

In een tweede helft die traag startte, kwam het eerste gevaar van de ploeg uit de Keizerstad. Een van richting veranderd schot van Okita stuiterde richting het doel, maar Cambuur-doelman Pieter Bos kon er op het nippertje nog bij. Doordat het spel heen en weer golfde, kregen ook de Friezen kansen. De grootste was voor Milan Smit, die Branderhorst tot een uiterste reflex dwong. Meijer besloot te wisselen en bracht vers bloed binnen de lijnen met Calvin Verdonk en Javier Vet. Laatstgenoemde eiste een hoofdrol op. De middenvelder kreeg op een meter of 25 wat ruimte en twijfelde niet. Met een heerlijke streep wist Vet de linkerbovenhoek te vinden en de Nijmeegse ploeg zo op een 1-2 voorsprong te zetten. De formatie van Rogier Meijer kreeg hierna meer ruimte, omdat Cambuur naar de gelijkmaker op zoek moest. Duelund kreeg nog een mogelijkheid op een uitbreiding van de score, maar wist deze niet af te ronden. SC Cambuur kwam nog met een uiterst slotoffensief, maar dit mocht niet baten. Zo boekte N.E.C. een belangrijke zege in de strijd om de achtste plaats.