N.E.C. heeft vanavond met 0-4 gewonnen op bezoek bij Almere City FC. De Nijmeegse doelpunten kwamen op naam van Oussama Tannane, Elayis Tavsan, Pedro Marques en Anthony Musaba.

Beide ploegen startten voortvarend aan de wedstrijd, met kansen over en weer. Het eerste doelgevaar werd genoteerd voor de gastheren. Hilterman ontsnapte aan de Nijmeegse aandacht, maar Branderhorst liet direct weten op zijn post te zijn. Enkele minuten later mocht de Nijmegen Eendracht Combinatie juichen. Een vrije trap werd van grote afstand tot doelpunt verwerkt door Tannane. De aanvallende middenvelder twijfelde niet en joeg de bal in één keer hard in de verre hoek. Daarmee was de Nijmeegse honger nog niet gestild, want nog in het eerst bedrijf verdubbelden de bezoekers de marge. Na een uitstekend uitgespeelde aanval was Tavsan het eindstation en rondde, oog in oog met doelman Bakker, koelbloedig af: 0-2.

Na de onderbreking hield N.E.C. de touwtjes in handen en breidde het de voorsprong verder uit. Op het uur spelen mocht Pedro Marques aanleggen voor zijn doelpunt. De spits ontving de bal op een presenteerblaadje van Souffian El Karouani. Niet lang na de derde Nijmeegse treffer wisselde trainer Rogier Meijer meermaals, waarbij onder meer Anthony Musaba het veld betrad. De rappe aanvaller tekende voor het vierde doelpunt door de bal rustig in de hoek te schieten en Bakker kansloos te laten.

Er werd verder niet meer gescoord en dus gaat N.E.C. door in het bekertoernooi!