N.E.C. heeft vanmiddag haar eerste overwinning in het competitieseizoen 2022-2023 geboekt. De ploeg van trainer Rogier Meijer was met 1-4 te sterk voor FC Volendam. De openingstreffer werd gemaakt door Van Mieghem, maar al voor de rust trokken de Nijmegenaren de achterstand recht door treffers van Elayis Tavsan en Oussama Tannane. Na de onderbreking bepaalden Mikkel Duelund en Jordy Bruijn de eindstand op 1-4.

Trainer Rogier Meijer koos voor de bekende namen voor het treffen in Volendam. Zoals op voorhand verwacht werd er door de oefenmeester een plekje onder de lat ingeruimd voor de van Valencia FC overgekomen Jasper Cillessen, waardoor Mattijs Branderhorst genoegen moest nemen met een plek op de reservebank. Bij FC Volendam werd de aanvalslinie gevormd door Henk Veerman en Robert Mühren.

Na een aftastende openingsfase werden beide ploegen op scherp gezet na een uitstekend uitgespeelde aanval van de Nijmegenaren. Bart van Rooij ontving de bal in de loop, waarna hij Pedro Marques bediende. Een niet te missen kans bleek toch te missen, want de spits schoof na de breedtebal meters naast. Het bleek het startschot voor een Volendams offensief. Luttele minuten later lag de bal namelijk in het doel van Jasper Cillessen. Na een afgemeten assist van Benamar was het Van Mieghem die koeltjes afrondde en de Nijmeegse doelman kansloos achterliet.

Nijmeegs antwoord

Lang hoefden de 400 meegereisde N.E.C.-supporters overigens niet te wachten op een reactie. Tien minuten na de openingsgoal van FC Volendam stond de ploeg van trainer Rogier Meijer namelijk op een 1-2 voorsprong. Kort na het kwartier voetballen kwamen de Nijmegenaren op gelijke hoogte door een doelpunt van Elayis Tavsan. Hij rondde uitstekend af na een lange inworp van Bart van Rooij en het doorkoppen van Mikkel Duelund. Twee minuten later was het de beurt aan Oussama Tannane. De aanvallende middenvelder schoot via de binnenkant van de paal raak nadat Marques hem met het hoofd in de diepte wegstuurde. Doelpunten vielen er niet meer in het eerste bedrijf, waardoor N.E.C. met een voorsprong op zak de kleedkamer opzocht.

Warmte

In de tweede helft kreeg de warmte vat op de wedstrijd. Het publiek veerde voor het eerst op na een uur voetballen, toen El Kadiri naar de grond ging na een vermeende overtreding van Cillessen. Scheidsrechter Oostrom zag het goed en floot tot ongenoegen van de aanwezige Volendammers voor een doeltrap. Een schot van Jordy Bruijn, die korte tijd eerder het veld betrad in plaats van Marques, leverde enkele minuten later ook niet het gewenste effect op. De invaller vond Stankovic op zijn weg naar een doelpunt.   

Duel op slot

Voor de beslissing in de wedstrijd moest worden gewacht tot de 76e minuut. Een afgemeten assist van aanvoerder Lasse Schöne was de basis van een fantastische treffer van Duelund. De voorzet werd subtiel in de bovenhoek gekopt door de Deense vleugelaanvaller, waar Stankovic genageld aan de grond bleef staan. Het slotakkoord kwam op naam van Jordy Bruijn. De gelegenheidsspits was oog in oog met Stankovic de sterkste en bepaalde de eindstand op 1-4.