N.E.C. heeft de derde competitiezege op rij laten noteren. Op bezoek bij Helmond Sport stond de formatie van trainer Rogier Meijer al na een kwartier met een man meer en dat voordeel werd genadeloos uitgebuit: 0-7.

Na overwinningen op Roda JC en FC Den Bosch was het voor N.E.C. zaak om het goede gevoel ook mee naar Helmond te nemen en aldaar de plaatselijke trots aan de kant te zetten. Daarmee zou aansluiting met de bovenste ploegen definitief gevonden worden en het was dan ook goed om te zien dat de Nijmegenaren prima uit de startblokken kwamen. Na zes minuten verstuurde Jordy Bruijn een uitstekende dieptepass, die bij Elayis Tavsan terechtkwam. De in vorm verkerende aanvaller glipte langs zijn bewaker en vond met zijn rechterbeen de keeper, maar de toon was daarmee wel gezet. N.E.C. was de ploeg die druk zette en na veertien minuten kon Helmond Sport niet anders dan de noodrem hanteren. Orhan Dzepar haalde de doorgebroken Tavsan neer en kreeg daarvoor de rode kaart, waardoor de mannen uit de Keizerstad snel een numeriek voordeel kregen.

Uit de vrije trap die daar op volgde was het ook meteen kassa voor onze mannen. Specialist Bruijn raakte uit stilstand nog wel de lat, maar de rebound werd door Rens van Eijden vakkundig ingekopt. Een heerlijk moment voor N.E.C. om op voorsprong te komen, want de Brabanders waren duidelijk even van slag. Tavsan en ook Rangelo Janga kregen de mogelijkheid om de marge al binnen de eerste twintig minuten te verdubbelen, maar hadden het vizier helaas niet op scherp staan. Janga wist tien minuten later, toen de Nijmeegse druk wederom toenam, het net wél te vinden. De lange spits stond op de juiste plek toen Helmond-keeper Van Gassel zijn vuisten nog tegen een inzet van Tavsan wist te krijgen en schoot de terugstuitende bal onberispelijk in de bovenhoek: 0-2.

Dat het verschil nog veel verder op zou lopen was duidelijk. De elf N.E.C.'ers domineerden in het SolarUnie Stadion en vijf minuten voor rust was het weer raak. Bruijn legde aan vanaf 25 meter en poeierde de bal onhoudbaar in de winkelhaak, waarmee enig Helmonds verzet dat er nog zou zijn geweest definitief gebroken werd. De vraag voor de tweede helft was alleen nog maar in hoeverre de ploeg van Meijer het doelsaldo verder zou kunnen opvijzelen en het antwoord daarop kwam al heel snel. Édgar Barreto kopte in minuut 54 een corner van Bruijn tegen de touwen en daarmee was ook na rust de ban weer heel snel gebroken. Nog geen vijf minuten later werd het ook 0-5 via Tavsan, wiens schot in de korte hoek te machtig was voor Van Gassel.

Een schot van dichtbij van Janga op de lat, een uitgespeelde aanval die via El Karouani niet in een leeg doel geschoten werd: het is een greep uit de momenten waaruit N.E.C. eigenlijk nog voor de zeventigste minuut ook de zesde goal had kunnen maken. Het Helmondse kunstgras was een speeltuin voor de Nijmegenaren en zelfs rechtsback Bart van Rooij kwam een kwartier voor tijd op het scorebord (0-6). Vanaf dat moment was alles erop gericht om het clubrecord van grootste uitzege ooit te verbeteren. Die stond sinds de uitwedstrijd bij Telstar van afgelopen seizoen op 1-7, maar twee minuten voor tijd werd dat ook nog verbeterd door de Nijmegenaren. Thibo Baeten stond op de juiste plek om een rebound in te tikken en zorgde daarmee voor een passend slotakkoord na een bijzonder mooie avond.