Na winst op FC Twente vorige week zondag en v.v. Capelle afgelopen woensdag ging N.E.C. vanmiddag tegen FC Groningen weer op jacht naar een driepunter. De wedstrijd in de Goffert deed denken aan een wedstrijd van vorig seizoen, aangezien het stadion nagenoeg leeg was. Echter, in de omloop werd groot feest gevierd. De supporters van N.E.C. waren welkom rondom het stadion om samen op schermen en tussen de poorten door de wedstrijd te aanschouwen. De supporters werden beloond door de mannen van Rogier Meijer met drie goals, van de voeten van Akman, Tavsan en Okita!

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd kwam al in de 3e minuut voor de thuisploeg. N.E.C. kreeg een corner, na een goede dieptepass van Souffian El Karouani. FC Groningen kon de bal echter wegwerken. Vrijwel direct daarna volgde weer een goede aanval van de Nijmegenaren. Een spectaculaire omhaal van Bruijn ging voorlangs. N.E.C. nam het initiatief in de openingsfase en Groningen had het lastig. In de 10e minuut volgde weer een kans voor de thuisploeg. Ali Akman werd de diepte ingestuurd, maar kreeg de bal niet voor het doel.

N.E.C. dicteerde in de eigen Goffert en voetbalde makkelijk. In de 24e minuut kwam er weer een poging voor de ploeg uit Nijmegen, van de voeten van Jordy Bruijn. De middenvelder schoot helaas recht op keeper Leeuwenburgh af. Aan de andere kant kwam er een voorzet van Mo El Hankouri, maar die werd weggekopt door Ivan Marquez. Vijf minuten later was het weer de thuisploeg die een enorme kans kreeg. El Karouani schoot richting de verre hoek, maar keeper Leeuwenburgh kon ternauwernood redden. Na een half uur spelen in de Goffert kwam het gevaar duidelijk vanaf de kant van de Nijmegenaren, Groningen opereerde matig. Echter, stond het nog altijd 0-0 in Nijmegen. N.E.C. moest zichzelf nu wel echt gaan belonen. In de uiterste slotfase van de eerste helft viel de bal dan toch nog goed voor N.E.C. Akman schoot de thuisploeg op voorsprong, 1-0. Na een enorme fout van El Hankouri, omspeelde Akman de Groningse keeper en schoot voor open doel binnen. N.E.C. was heer en meester in Nijmegen en ging met een 1-0 voorsprong rusten.

Na de onderbreking begonnen beide ploegen aan het tweede bedrijf. FC Groningen moest op zoek naar de gelijkmaker. In de openingsfase van de tweede helft was het Groningen die voor het eerste gevaar zorgde met Abraham, maar zijn voorzet bereikte geen medespeler. De 1-1 hing in de lucht. De volgende kans was weer voor Groningen, maar het schot van Suslov werd gepakt door Mattijs Branderhorst. Waar Groningen nadrukkelijk op zoek was naar de 1-1, maakte N.E.C. er 2-0 van in de 55e minuut. Okita schoot op keeper Leeuwenburgh, maar Tavsan was er als de kippen bij om de rebound binnen te knallen. De supporters in de omloop waren duidelijk hoorbaar feest aan het vieren na de 2-0. Na een uur spelen kwam N.E.C. weer gevaarlijk opzetten met een goede pass van Okita richting Bruijn, maar de pass werd onderschept door de keeper van FC Groningen. Met nog 20 minuten op de klok stond het nog altijd 2-0. In de 80e minuut kregen de bezoekers nog een vrije trap. De voorzet van Ngonge was goed, maar werd tot corner verwerkt. In de slotfase van de wedstrijd probeerde Groningen het nog wel, maar gevaarlijk werd de ploeg van Danny Buijs niet. In de blessuretijd perste de ingevallen Calvin Verdonk er namens N.E.C. nog een sprint uit. Okita werd bediend en maakte er op de valreep nog 3-0 van. Met drie punten voor de ploeg van Rogier Meijer kan het vizier op de volgende wedstrijd, die op zaterdag 6 november gepland staat. Dan komt SC Heerenveen op bezoek in het Goffertstadion.